2 minuuttia

Näin Kameleon 365 palvelee kaikkia tiimejäsi viestinnästä myyntiin ja hallintoon

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 31. toukokuuta 2022 klo 16.22.34

Ethän jätä yrityksesi asiakirjoja tai sisältöjä yksilön tai sattuman varaan? Kameleon 365 ohjaa yhdenmukaista toimintatapaa aina yritystasolta, tiimeille ja yksittäisille asiantuntijoille. Tässä blogissa kerromme, miten Kameleon 365 auttaa eri tiimejäsi.

Aiheet: kameleon documenthouse
2 minuuttia

Millaiset toimintamallit Kameleon 365 tuo mukanaan?

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 29. maaliskuuta 2022 klo 8.43.18

Kameleon 365 tarjoaa yrityksellesi toimintamallit asiakirjojen hallintaan. Tiedämme, että toimivat ja kestävät tavat rakentuvat arjessa. Siksi myös Kameleon 365:n tarjoamat toimintamallit luodaan arjessa, Kameleonin ympärivuorokautisella avustuksella.

Aiheet: kameleon documenthouse
3 minuuttia

Ilona Ylinampa ja Jesse Nieminen Document Housen hallitukseen

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 8. maaliskuuta 2022 klo 10.45.00

llona Ylinampa ja Jesse Nieminen tuovat Document Housen hallitukseen vahvaa kokemusta IT-alan aallonharjalta. Uusi hallitus auttaa Document Housea erityisesti sen Kameleon SaaS -palvelun kaupallistamisessa hyödyntäen Ylinampan ja Niemisen kokemusta vastaavasta aiemmasta toiminnasta.

Aiheet: documenthouse
2 minuuttia

Tiedon johtamista vai jahtaamista?

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 31. tammikuuta 2022 klo 12.38.57

Kun asiakirjat sisältöineen sekä niihin liittyvät toimintamallit ovat hallinnassa, tietoturva, työtehokkuus ja työn kustannustehokkuus paranevat. Jotta asiakirjasisältöjä voidaan hallita, täytyy tietää, mistä tieto on peräisin. Lue alta, kuinka otat yrityksessäsi tiedon haltuun.

Aiheet: tietoturva työn tehostaminen tiedonhallinta
2 minuuttia

Paras tapa tehdä asiakirjoja - mitä se tarkoittaa?

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 20. joulukuuta 2021 klo 14.50.34

Ahdistaako pelkkä ajatus tiedostopohjien uudistamisesta tai kansiorakenteiden viidakosta? Ymmärrämme yskän. Lupaamme, että paras tapa tehdä asiakirjoja ei työllistä sinua tai tiimiäsi tippaakaan enemmän – päinvastoin.

Aiheet: työn tehostaminen tiedonhallinta
2 minuuttia

Asiantuntijatyön uusi elämä – ota haltuun paras tapa tehdä asiakirjoja

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 8. joulukuuta 2021 klo 12.32.14

Työelämän puitteet kehittyvät hurrikaanin vauhdilla, mutta silti vanhat tietotyön tekemisen tavat vaikeuttavat sujuvaa ja tehokasta työtä. Yksittäinen asiakirja kätkee sisäänsä paljon tietoa – myös ratkaisun avaimen.

Aiheet: työn tehostaminen tiedonhallinta
1 minuuttia

Document House investoi miljoona euroa Kameleon 365 -tuotteeseensa Business Finlandin tukemana

Kirjoittaja Jarno Rantanen pvm 1. marraskuuta 2021 klo 5.30.00

Document House investoi miljoona euroa Kameleon 365 -tuotteeseensa Business Finlandin tukemana. Rahoitus kiihdyttää yhtiön kärkituotteen tuotekehitystä merkittävästi.

Aiheet: prosessien tehostaminen tuottavuus digitalisointi metatiedot tiedon luonti tehokkuus tiedon löydettävyys
2 minuuttia

Miten asiakirjojen laatu vaikuttaa tehokkuuteen ja tuottavuuteen?

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 5. elokuuta 2021 klo 13.20.45

Jokaisessa organisaatiossa on prosesseja, joissa liikutellaan dokumentteja / asiakirjoja. Valtaosalla on käytössään dokumentinhallintajärjestelmä, tai ainakin jokin ohjeistettu tallennuspaikka liiketoiminnan asiakirjoille.

Aiheet: prosessien tehostaminen tuottavuus metatiedot tehokkuus tiedon löydettävyys
1 minuuttia

Puhdas, uuden tuoksuinen asiakirja

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 3. toukokuuta 2021 klo 9.27.48

Satuin kysymään kollegani Mettalan Timon tuntemuksia siitä, minkälaisena hän kokee Kameleon-ohjelmistomme ja mitä se päällimmäisenä hänessä herättää. Sain nimittäin niin hyvän tarinan vastaukseksi, että se oli pakko kirjoittaa auki mahdollisimman autenttisessa muodossaan:  

kysyin timolta - ja varmasti kysyn toistekin

 Pikkupoikana asuimme rintamamiestalossa, jossa liinavaatekaappi oli puolikylmässä eteisessä. Voi sitä tunnetta ja tuoksua, kun laittoi puhtaat, raikkaat lakanat lauantaina saunan jälkeen ja pujahti nukkumaan! Sama fiilis tulee toki monesta muustakin asiasta kuten aamukahvin tuoksu, hyvin nukuttu yö, maailman mukavin villapaita, ekat moottoripyöräilyt tai purjehdus keväällä, uuden auton tuoksu. Mitä näitä nyt on! Onneksi sama fiilis tulee myös Kamelenonilla, sillä asiakirja on just eikä melkein. Siinä ei ole mitään vanhaa mitä pitäisi tarkistaa tai huolehtia. Voin keskittyä asiakirjan kokoamiseeen ja viimeistelyyn. Jos menee pieleen, niin voin helposti aloittaa uudelleen. Jos on tarve muokata asiakirjaa, saada vaikkapa uusin logo asiakirjaan tai tarkistaa asiakirjan metatiedot, niin se onnistuu yhdellä napsautuksella. Kuin taikaa. Näinhän sen pitääkin toimia, levollisesti kaiken kiireenkin keskellä. Mä osaan, mä oon pro! 

Oma fiilikseni toimitusjohtajan roolissa

Tätähän itsekin haluan omalle tiimilleni tarjota, tunteen siitä, että mä osaan, mä oon pro!Se, että voin tarjota puhtaat ja hyvin "johdetut" ajantasaiset sisällöt ja että tiimillä on aina parhaat ja yhtenevät käytänteet asiakirjoja tehdessään. Oma porukka tekee laadukasta työtä, eikä käytä aikaansa tietojen kopioimiseen vanhan "jo vähän käytetyn" dokkarin pohjalle. Tässä yhdistyy sekä compliance, tietoturva, tuottavuus ja tyytyväisyys, että laatu. 

Ei maksettu mainos

Kameleonia käyttää noin 60.000 loppukäyttäjää. Meillä Document Housessa on ilo ja vastuu sujuvoittaa käyttäjien arkea  ja tukea liiketoiminnan prosesseja tarjoamalla ajantasaisia sisältöjä tärkeimpiin asiakirjoihin, tallennuksen ohjauksineen. Asiakirjat pidämme aina puhtaina, niissä ei ole mitään vanhan asiakirjan jäännettä. Voimme käyttää uusinta tekniikkaa ja käytettävyys on viimeisen päälle.
Aiheet: tuottavuus onnistuminen laatu tiedon luonti työn tehostaminen dokumentinhallinta
2 minuuttia

Prosessien tehostaminen ja työn tuottavuus

Kirjoittaja Tommi Kiukkonen pvm 26. tammikuuta 2021 klo 13.59.10

Jokainen organisaatio haluaa olla tuottava, tavalla tai toisella. Mittareita löytyy pilvin pimein, joilla tuottavuutta mitataan, mutta miten usein tuottavuutta kehitetään henkilöstöltä saadun palautteen pohjalta?

Aiheet: prosessien tehostaminen tuottavuus tulostamisen vähentäminen metatiedot työnkulut työn tehostaminen kameleon dokumentinhallinta
2 minuuttia

Miten tieto tehdään löydettäväksi

Kirjoittaja Elina Rastas pvm 30. lokakuuta 2020 klo 10.05.50

Viime aikoina tiedon löytymisen tärkeys on korostunut huomattavasti. Etätyö on monessa organisaatiossa tullut jäädäkseen, johtaminen ei enää ole läsnä tapahtuvaa sparrausta ja tukemista, eikä uusien perehdyttäminenkään enää ole entisten tapojen mukaista. Kaiken tämän lisäksi yksi iso keskustelua herättävä osa-alue on tietoturva. 

Aiheet: documentinhallinta metatiedot tiedonhallinta kameleon tiedon löydettävyys
1 minuuttia

Olemme mukana kouluttamassa tiedonohjauksen ammattilaisia

Kirjoittaja Timo Mettala pvm 10. syyskuuta 2020 klo 16.53.14

Elinkeinoelämän Keskusliitto ja Suomen Yrittäjät ovat juuri julkaisseet tiedotteen, jossa kerrotaan miksi oppilaitoksilta tarvitaan apuja yrittäjien hallintotaakkaan. Sekä miksi esimerkiksi Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK tarjoaa vuoden 2021 alusta pk-yrityksille suunnattua tiedonohjauskoulutusta osana Liiketoiminnan ammattitutkintoa.

2 minuuttia

Metatieto versus kansiorakenne

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 5. kesäkuuta 2020 klo 9.07.40

Asiakirjoihin tarvitaan tietoa, jotta tieto olisi haettavissa, löydettävissä, hyödynnettävissä ja arkistoitavissa kaikkien säännösten ja suunnitelmien mukaisesti. Usein kuitenkin asiakirjat tallennetaan sovitulla kansiorakenteella, ilman täydentäviä metatietoja. Usein asiakirjat tallennetaan omien työtapojen mukaan, kun ohjeistuksia ei muisteta tai niitä ei ole.

Aiheet: asiakirjahallinta työnkulku metatiedot työnkulut metatieto kameleon
1 minuuttia

oma oivallus metatiedon keräämiseen

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 8. toukokuuta 2020 klo 14.19.23

Joskus ratkaisu olisi lähempänä kuin arvaakaan, mutta silti meillä tehtiin manuaalista copy/paste-työtä pitkään, ennen kuin eräs asiantuntijamme esitti simppelin ratkaisun meille omaan käyttöön.

Aiheet: työn tehostaminen metatieto tiedon johtaminen
3 minuuttia

metatiedot kiinnostaa - ja syystäkin

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 7. toukokuuta 2020 klo 15.47.14

Sekä myyntitiimien keräämien asiakkaiden kommenttien pohjalta, että Googlen analytiikan mukaan, eniten meiltä kysytään ja meiltä googlataan metatiedoista ja metatietojen hyödyntämisestä ja metatiedotuksen automatisoimisesta. Käytännössä siis tiedonhallinta halutaan kuntoon, sekä tiedon löydettävyys. Koska teemme päivittäin töitä yhteisten tietomallien ja metatietomallien luomisessa asiakkaillemme, lienee reilua avata tätä keskustelua vähän laajemminkin.

Aiheet: metatiedot tiedonhallinta gdpr dokumentinhallintajärjestelmä ohjaa tekemistä
2 minuuttia

Maltilla ja hallitusti digitointiin

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 9. huhtikuuta 2020 klo 13.33.07

 

Dokumenttien ja arkistojen digitointi on suositeltavaa, tietoturvallista ja kustannustehokasta. Tiedon käytettävyys paranee ja haku arkistoista nopeutuu. Tietoa digitoitaessa löytyy usein myös ne kadonneet asiakirjat, jotka digitoinnin jälkeen ovat taas luettavissa ja hyödynnettävissä. 

Aiheet: tehokkuus tiedonhallinta arkiston digitointi arkiston skannaus metatieto etätyö
3 minuuttia

Etätyö, se vanha ja uusi tapa

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 7. huhtikuuta 2020 klo 12.15.01

Osassa organisaatioita etätöitä on tehty jo parikymmentä vuotta, enemmän tai vähemmän. Työntekijän roolista riippuen, etätyö vaatii erilaisia ratkaisuja. Joillekin riittää tietokone työn tekemiseen ja puhelin viestintään. Mutta miten varsinkin dokumenttikeskeistä työtä voidaan helpottaa? Ei enää olla konttorilla sisäverkossa, arkistojen äärellä ja osaavien kollegojen parissa. Silti tarvitaan pääsy tietoon ja keinot hoitaa työnsä, etänä.

Aiheet: työn tehostaminen etätyö
2 minuuttia

Mistä on onnistuneet projektit tehty?

Kirjoittaja Veli-Matti Ohenoja pvm 5. maaliskuuta 2020 klo 11.26.22

Jokainen on varmasti itse tilannut, tai ollut mukana projektissa joka ei mennyt ihan toiveiden ja tavoitteiden mukaan. On tullut opittua itsekin puolihuolimattomasti ostetun projektin kautta, ettei laatua saa sattumalta.
Jäin pohtimaan tätä, kun eräs asiakkaamme kääntyi puoleemme pieleen menneen dokumentinhallintajärjestelmän käyttöönoton jälkeen.

Aiheet: tiedonkulku johtajuus liiketoiminnan kehitys haasteet projektit
1 minuuttia

Tiedonohjaus-suunnitelma tarkoittaa myös ketterää organisaatiota

Kirjoittaja Kimmo Kanto pvm 20. helmikuuta 2020 klo 12.10.10

Fiksusti ja tuottavasti toimiva organisaatio keskittyy omaan liiketoimintaansa. Sama pätee työntekijöihin: Jos ihminen saa keskittyä omaan työhönsä, on todennäköistä, että työ sujuu laadukkaasti. Ollaan ammattilaisia ja annetaan ammattilaisten automatisoida ne prosessit, jotka eivät kuulu omiin ydinliiketoiminnan prosesseihin tai niiden tehostamiseen.

Aiheet: tiedonhallinta metatieto tietojohtaminen
2 minuuttia

Miksi dokumentit ei löydy?

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 31. tammikuuta 2020 klo 10.55.54

Asiakkaillamme on usein investoitu esim. Office 365:een ja SharePoint olisi käytössä, jos sitä käytettäisiin. Olemme jo kauan sitten nähneet, etteivät ohjeistukset ja ohjeistuksen ohjeistukset toimi. Se mitä haluamme tarjota jo tehdyn investoinnin takaisinmaksun toteuttamiseksi, on ohjattu tallennus.  Tähän liittyy paljon muutakin, mutta tämä yksi asia on jo pelkästään mainitsemisen arvoinen.

Aiheet: työnkulku tiedonhallinta metatieto tietojohtaminen
1 minuuttia

Kun tiedostoja säilytetään omassa sähköpostissa

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 17. tammikuuta 2020 klo 11.29.09

 

Sähköpostitse kulkee paljon tärkeitä dokumentteja ja tietoa, jonka pitäisi olla luottamuksellisuudenkin takia säilöttynä ihan muualla kuin henkilökohtaisessa sähköpostilaatikossa. Oletko tullut ajatelleeksi, kuinka paljon sähköpostin pitäminen epävirallisena tiedon säilytyspaikkana kaiken kaikkiaan aiheuttaa hankaluuksia ja kuinka paljon tärkeää tietoa säilytetään tietoturvattomasti?

Aiheet: metatiedot työn tehostaminen tiedonhallinta sähköpostiongelma
2 minuuttia

Tiedonhallinnan arkipäiväistyminen - Hidastavatko vanhat toimintatavat kehitystä?

Kirjoittaja Timo Mettala pvm 14. marraskuuta 2019 klo 11.52.49

Heti alkuun on todettava, että kyllä. Vanhat toimintatavat hidastavat kehitystä.

Aiheet: tiedonhallinta ohjaa tekemistä tiedolla johtaminen
1 minuuttia

Mitäs sitten, kun juuri kenenkään ei tarvitse välittää logoista, brändeistä ja asetteluista?

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 7. marraskuuta 2019 klo 9.34.49

Onhan niin ja pitäisikin olla, että usein markkinointi on vastuussa logojen, brändien ja dokumenttipohjien oikeellisuudesta.

Aiheet: asiakirjapohja asiakirja-anarkia tiedolla johtaminen
2 minuuttia

Kun on kokemusta, on helpompi ennustaa - Kameleonin matka älyntuottajaksi

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 16. lokakuuta 2019 klo 16.31.38

Tarkoitus ei ole tehdä historian luentoa tai muistella sen enempää menneitä. Mutta on se vaan niin, että joskus pitää antaa omalle tiimille myös sulka hattuun!

Aiheet: kustannussäästöt työnkulut työn tehostaminen kameleon
2 minuuttia

Katoaako tieto ihmisten mukana?

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 1. lokakuuta 2019 klo 11.46.04

Roolivaihdokset ja ihmisten vaihtuvuus on luonnollinen osa minkä tahansa organisaation arkea. Silti prosessit harvoin tukevat tätä kovinkaan hyvin.

Aiheet: kustannussäästöt tiedonhallinta metatieto
4 minuuttia

Mitä kaikkea olemmekaan oppineet ja kuulleet asiakkailtamme!

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 29. elokuuta 2019 klo 8.49.03

Teemme pientä kasvojenkohotusta, tai ehkä lähinnä ilmeen ja viestin kohotusta verkkosivuillemme, ollaksemme selkeämpiä viestissämme ja antaaksemme todellisemman kuvan siitä, mitä Document House päivittäisessä työssään pääsee tekemään.

Aiheet: tiedonhallinta asiakirjapohja tiedon johtaminen kameleon
1 minuuttia

Tulostaminen ja tietoturva

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 15. toukokuuta 2019 klo 9.28.50

Tietoturvalla tarkoitetaan erilaisten tietojen, palveluiden ja järjestelmien suojaamista siten, että niissä käsitelty tieto säilyy luottamuksellisena, eheänä ja saatavilla olevana.

Aiheet: tulostusympäristö tietoturva Turvatulostus
2 minuuttia

Tunnistatko nämä kuusi väitettä tiedonhallinnan sudenkuopista?

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 2. marraskuuta 2018 klo 9.32.27

Näennäisesti moderni työympäristö ei vielä takaa, että työt sujuisivat ripeästi. Kokosimme kuusi kohtaa, joita jokaisen prosessien tehostamista miettivän olisi hyvä pysähtyä miettimään.

Aiheet: metatiedot metatieto eroon papereista ohjaa tekemistä tietojohtaminen asiakirja-anarkia
1 minuuttia

Tietojohtaminen vuonna 2019 - nämä asiat sinun tulee tietää

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 13. syyskuuta 2018 klo 15.41.35

Liiketoimintamallien ja teknologian kehittyessä tietojohtamisen peruskysymykset saavat erilaisia sävyjä ja uusia vastauksia. Verkostomaiset liiketoimintamallit muuttavat asetelmaa yksinkertaisesta optimointitehtävästä vuoropuheluksi, jossa etsitään ratkaisuja hyötyjen oikeudenmukaiseksi jakamiseksi.

Aiheet: metatieto tietojohtaminen tiedon johtaminen tiedolla johtaminen kameleon
1 minuuttia

Kilpailuetua tiedosta: tätä tarkoittaa tietojohtaminen

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 5. syyskuuta 2018 klo 8.18.18

Mitä tietojohtamisella tarkoitetaan, mihin sillä pyritään ja mitä ovat tietojohtamisen työkalut? Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun tutkimusjohtaja Harri Laihosen mukaan tietojohtaminen on saanut alkunsa ajatuksesta, jossa tiedon merkitys on alkanut korostua organisaatioiden strategisena kilpailutekijänä.

Aiheet: big data metatieto eroon papereista ohjaa tekemistä tietojohtaminen asiakirja-anarkia
1 minuuttia

Miten tieto löytyisi nopeammin? Lähde liikkeelle oikeasta suunnasta

Kirjoittaja Tuuli Krekelä pvm 14. elokuuta 2018 klo 16.08.39

Dokumentinhallinnassa oleellisinta on keskittyä hetkiin, joissa uutta tietoa luodaan. Alussa tehdyt ratkaisut vaikuttavat suoraan siihen, kuinka turvallisesti tieto kulkeutuu ja tallentuu tai miten helposti se löytyy myöhempää käyttöä varten.

Aiheet: tiedonhallinta eroon papereista ohjaa tekemistä
1 minuuttia

GDPR tulee – Oletko dokumentoinut henkilötietojen käsittelyn?

Kirjoittaja Erkki-Jussi Welling pvm 4. huhtikuuta 2018 klo 16.17.34

Toukokuussa päättyvä EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) siirtymäaika tarkoittaa, että yrityksissä on viimeistään nyt ryhdyttävä konkreettisiin toimenpiteisiin. Suomessa valmistellaan parasta aikaa uutta tietosuojalakia, joka täydentää ja täsmentää EU:n tietosuoja-asetusta.

Aiheet: tiedonhallinta tietosuoja-asetus gdpr metatieto eroon papereista ohjaa tekemistä
2 minuuttia

Fiksu tiedonhallinta tuo helpotusta työntekoon

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 8. maaliskuuta 2018 klo 13.30.05

Mitä mielikuvia uuden tiedon- tai asiakirjahallintajärjestelmän käyttöönotto herättää: Pitkittynyt prosessi ja puolitiehen jääneet saavutukset vai sutjakasti maaliin ohjattu projekti, jossa parannukset näkyvät heti arjessa?

Aiheet: metatiedot metatieto dokumentinhallintajärjestelmä tiedonhallintajärjestelmä
1 minuuttia

Kuinka ratkoa kolme yleistä ajankäytön ongelmaa

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 4. tammikuuta 2018 klo 9.45.41

Täydellistä tehokkuutta ja ihanteellista ajankäyttöä on hyvin vaikea saavuttaa. Listasimme kolme työpäivien aikasyöppöä ja teknologian ratkaisut, joiden avulla pääset ajankäytössäsi takaisin oikeille raiteille.

Aiheet: asiakirjahallinta tietosuoja-asetus gdpr

Joulumieltä Jorvin sairaalan lastenosastolle

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 21. joulukuuta 2017 klo 12.30.36

Aiempien vuosien tapaan Document House jätti pääosan asiakkaiden joululahjoista hankkimatta ja lahjoitti sen sijaan viihde-elektroniikkaa Jorvin sairaalan lastenosastolle. "Pienet ja vähän isommatkin potilaat saivat käyttöönsä tablet-tietokoneita, joista toivottavasti on iloa joulun aikaan ja sen jälkeenkin", kertoo markkinointijohtaja Kaj Seeste. Lahjoitus tehtiin Kummit ry:n kautta.

Document House on nyt Turun Kauppakamarin jäsen

Kirjoittaja Tuuli Krekelä pvm 5. joulukuuta 2017 klo 12.29.52

Document House panostaa tällä hetkellä voimakkaasti kasvuun etenkin Varsinais-Suomen alueella. Turussa Document House on liittynyt mukaan Turun kauppakamarin toimintaan.

1 minuuttia

Älä unohda laitteistoa, kun tehostat prosesseja

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 30. marraskuuta 2017 klo 10.06.00

Tehokkuuden lisääminen on yritysten ikuisuustavoite. Ilmiselvistä, tutuista ja helpoista kohdista osataan jo ottaa kaikkialla tehot irti. Miksi kuitenkin IT-kustannusten hallinta niin usein loistaa poissaolollaan organisaatioiden kehityslistalla?

Aiheet: asiakirjahallinta Tulostuksenhallinta monitoimilaite MPS tulostuksenhallintapalvelu
1 minuuttia

Mitä metatieto on ja miksi minä käyttäisin sitä?

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 12. lokakuuta 2017 klo 8.33.52

Vaikket arjessasi käytäkään sanaa ”metatieto” kovin usein, se on asia, jota ilman arkesi tai työpäiväsi ei rullaisi. Metatiedolla tarkoitetaan tietoa, joka kuvailee tietoa tai vaikkapa tiedostoa.

Aiheet: asiakirjahallinta työnkulku metatiedot työnkulut metatieto kameleon
1 minuuttia

Johda aktiviteetteja, älä tuloksia ja tavoitteita

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 6. syyskuuta 2017 klo 15.06.55

Johtamisen perusperiaatteet ovat samoja jo vuosien takaa. ”Hajota ja hallitse” ei ehkä sellaisenaan toimi nykypäivän yrityksessä samalla tavalla kuin Roomassa, mutta ainakin Peter F. Druckerin ajatukset 60-luvulta kolahtavat edelleen. Mielestäni ne ovat nyt 2010-luvulla jopa tärkeämpiä kuin Druckerin kirjoitushetkellä. Kellotaajuus käy hurjalla nopeudella.

Aiheet: asiakirjahallinta johtaminen tietosuoja-asetus
1 minuuttia

Compliance - valtava kilpailuvaltti vai rasite?

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 7. elokuuta 2017 klo 15.06.00

"Vaatimuksenmukaisuus” vastannee parhaiten yrityksissä viljeltyä compliance-termiä. Tarkasti kääntäen tämä muodikkaaksi noussut sana tarkoittaa toimimista lakien, säädösten, asetusten ja organisaation sisäisten ohjeiden mukaan.

Aiheet: asiakirjahallinta prosessien digitalisointi tiedonhallinta tietosuoja-asetus gdpr compliance kameleon
1 minuuttia

Tietosuoja toteutuu itsestään, kun toimitapa on kunnossa

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 29. kesäkuuta 2017 klo 9.53.24

Uusi tietosuoja-asetus eli GDPR tulee väistämättä vaikuttamaan yritysten arkeen ja prosesseihin, sillä se edellyttää muutoksia tietoturvaan ja tietosuojaan. Jokaisessa organisaatiossa on huolehdittava, että lainsäädäntöä noudatetaan.

Aiheet: asiakirjahallinta prosessien digitalisointi tiedonhallinta tietosuoja-asetus gdpr henkilötiedot
2 minuuttia

EU:n tietosuoja-asetus eli GDPR tuo mahdollisuuden parantaa organisaation prosesseja

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 1. kesäkuuta 2017 klo 10.34.06

Kaikkien henkilötietoja käsittelevien organisaatioiden on toimittava EU:n tietosuoja-asetuksen eli GDPR:n vaatimusten mukaisesti 25.5.2018 jälkeen, jolloin siirtymäaika päättyy. Uusi tietosuoja-asetus on tervetullut uudistus, joka tuo aiempaa selkeämmät ja yhdenmukaisemmat raamit henkilötietojen käsittelylle EU:n sisällä.

Aiheet: asiakirjahallinta prosessien digitalisointi tiedonhallinta tietosuoja-asetus gdpr henkilötiedot
1 minuuttia

EU:n tietosuoja-asetus eli GDPR muuttaa yritysten käytäntöjä

Kirjoittaja Tuuli Krekelä pvm 27. huhtikuuta 2017 klo 10.34.33

Lyhenne GDPR tulee sanoista General Data Protection Regulation ja sillä tarkoitetaan EU:n uutta tietosuoja-asetusta. EU:n tietosuoja-asetuksen tavoitteena on parantaa sekä yhdenmukaistaa EU-kansalaisten yksityisyydensuojaa ja oikeuksia valvoa henkilötietojensa käsittelyä.

Aiheet: tiedonhallinta tietosuoja-asetus gdpr henkilötiedot
1 minuuttia

Mitä pitää huomioida, kun suunnittelee arkiston digitointia?

Kirjoittaja Tuuli Krekelä pvm 4. huhtikuuta 2017 klo 14.17.52

Arkiston digitoiminen helpottaa tiedon saavutettavuutta ja tuo kustannussäästöjä. Kun fyysisesti säilytetyt aineistot digitoidaan, ne ovat käytettävissä missä ja milloin vain. Samalla tiedonhakuun käytetty aika lyhenee merkittävästi.

Aiheet: digitointi paperiton toimisto työn tehostaminen tiedonhallinta paperiarkisto arkiston digitointi arkiston skannaus
1 minuuttia

Neljä syytä, miksi paperiarkisto kannattaa digitoida

Kirjoittaja Tuuli Krekelä pvm 14. maaliskuuta 2017 klo 15.04.52

”Mapit tuovat toimistoon tunnelmaa. Arkistomapeista on nopea etsiä tietoa. Selaan mappejani päivittäin.” Monenko lauseen kohdalla nyökyttelit? Todellisuudessa tuskin edes ajattelet toimistonne mappeja kovin usein. Ne vain ovat olemassa, tavan vuoksi, tilaa viemässä ja pölyä keräämässä.

Aiheet: digitointi paperiton toimisto työn tehostaminen tiedonhallinta paperiarkisto arkiston digitointi arkiston skannaus
1 minuuttia

Sähköposti ei ole tärkeän tiedon säilytyspaikka

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 8. helmikuuta 2017 klo 14.58.54

 

Sähköposti on nimensä mukaisesti tarkoitettu viestien vaihtoon, ei tiedon säilyttämiseen. Turhan usein organisaatioissa sähköpostilaatikoita kuitenkin käytetään henkilökohtaisina arkistoina. Oletko tullut ajatelleeksi, kuinka paljon sähköpostin pitäminen epävirallisena tiedon säilytyspaikkana kaiken kaikkiaan aiheuttaa hankaluuksia ja syö organisaationne resursseja?

Aiheet: metatiedot työn tehostaminen tiedonhallinta sähköpostiongelma
2 minuuttia

Huiput eivät tee turhaa työtä

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 2. tammikuuta 2017 klo 9.00.00

 

Viimeisen kymmenen vuoden aikana teknologinen kehitys on ollut nopeampaa kuin koskaan aiemmin. Vauhti ei ole hidastumaan päin. Se ei ole uutta kenellekään. Teknologiat on otettu onnistuneesti käyttöön työyhteisöissä, koska niiden on oikeasti huomattu helpottavan työskentelyä.

Aiheet: prosessien tehostaminen asiakirjahallinta johtaminen työn tehostaminen tehokkuus
1 minuuttia

Document House laajentaa Kummit-kumppanuuttaan

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 21. joulukuuta 2016 klo 9.25.45

Document House Oy lahjoitti asiakkaillensa varatut joululahjarahat tänäkin vuonna Kummien kautta pienille ja nuorille potilaille. Tällä kertaa Lastenlinnan autismipäiväkeskus sai lahjaksi kannettavia DVD-soittimia sekä paineliivin, painopeiton ja musiikkityynyn. "Haluamme tarjota lapsipotilaille mielekkäämmän joulun", taustoittaa myynti- ja markkinointijohtaja Kaj Seeste lahjoitusajatusta.

2 minuuttia

10 kysymystä helpottamaan prosessien automatisointia

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 30. marraskuuta 2016 klo 14.17.41

Tämän päivän moderni työpaikka tarjoaa monia mahdollisuuksia parantaa yrityksen suorituskykyä ja hallintoa. Mutta mitä yritysten täytyy ottaa huomioon, ennen työnkulkujen ja prosessien digitalisointia, automatisointia tai optimointia?

Aiheet: dokumenttien digitalisointi prosessien tehostaminen asiakirjahallinta työnkulku prosessien digitalisointi
2 minuuttia

Miksi onnistuneet työnkulut ovat tärkeitä lakifirmoissa?

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 19. lokakuuta 2016 klo 14.10.32

Kysy keneltä tahansa yksin tai suuremmassa firmassa toimivalta lakimieheltä, ja hän kertoo sinulle, että hänen alallansa on pitkä lista vaatimuksia ja sääntöjä, jotka ovat yhtä ainutlaatuisia kuin heidän palvelemansa asiakkaat. Oikeushenkilöiden tekemän työn ymmärtäminen on olennaista, jotta voidaan auttaa heitä luomaan työnkulkuja, jotka eivät ainoastaan säästä aikaa ja rahaa, vaan myös suojelevat heitä asioissa, joissa se on tärkeintä.

Aiheet: dokumenttien digitalisointi asiakirjahallinta työnkulku skannaaminen pilvipalveluun
2 minuuttia

Säästöjä ja tehokkuutta asiakirjahallinnan avulla

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 30. syyskuuta 2016 klo 14.43.45

  

 

Tiesitkö, että kun IT-johtajia pyydettiin arvioimaan toimistossaan olevien tulostinten ja monitoimilaitteiden lukumäärää, suurin osa heistä arvioi määrän yli 70 % pieleen? Virhemarginaali on suuri - ja myös kallis.
Jos et tiedä, kuinka monta laitetta sinulla on ja miten tehokkaasti ne toimivat, menetät todennäköisesti jopa kymmenen prosenttia yrityksesi tuloksesta. Kuulostaako tämä sinusta hyväksyttävältä? Meidän mielestämme ei.

Aiheet: tulostusympäristö asiakirjahallinta Tulostuksenhallinta palvelun hallinta
2 minuuttia

Kolme osa-aluetta, kuinka mitata tulostusympäristön tehokkuutta?

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 15. syyskuuta 2016 klo 10.20.01

  

 

Useimmat PK-yrittäjät keskittyvät työntekijöidensä palkkoihin, varastokuluihin ja muihin koviin kuluihin pyrkiessään parantamaan taloutensa hallintaa. Korkeat tulostuskulut ovat harvoin asialistan kärjessä, kun mietitään toimintojen tehostamista. Tulostuskuluihin kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota.

Aiheet: tulostusympäristö asiakirjahallinta Tulostuksenhallinta palvelun hallinta
1 minuuttia

Työnkulun hallinta - rahan tuhlausta vai vakavasti otettava mahdollisuus?

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 17. elokuuta 2016 klo 13.43.28

  

 

Prosessien optimointi, digitaalisen työnkulun kehittäminen, työnkulun automatisointi. Ovatko nämä vain johtoportaan sananhelinää vai oleellinen osa nykyaikaista liiketoimintaa? Tätä kysymystä pohditaan useassa organisaatiossa. Käytännössä yhä useammat yritykset näkevät työnkulun hallinnan vakavasti otettavana mahdollisuutena parantaa liikentoimintaa ja sitä kautta liikevaihtoa.

Aiheet: digitalisaatio työnkulku automatisointi prosessien digitalisointi palvelun hallinta
2 minuuttia

Digiaikaan siirtyminen on luontevaa tulostuksenhallintapalvelun avulla

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 27. toukokuuta 2016 klo 13.53.47

  

 

Viime viikolla kerroimme, että asiantuntijoiden mukaan tulostuksenhallintapalveluiden markkinat ovat kypsät. Suurin osa asiakkaista ymmärtää jo laiteoptimoinnin ja laitekannan hallinnan kaltaisten palveluiden arvon, mutta huonommin ymmärretään tulostuksenhallintapalveluiden arvo astinlautana digiaikaan. Alla olemme listanneet seuraavat seitsemän tapaa, joilla tulostuksenhallintapalvelut tuottavat asiakkaillemme peruspalvelutason ylittävää arvoa heidän siirtyessään digiaikaan.

Aiheet: tulostusympäristö asiakirjahallinta palveluntuottaja digitalisaatio työnkulku automatisointi palvelun hankinta Tulostuksenhallinta prosessien digitalisointi palvelun hallinta
2 minuuttia

Seitsemän syytä, miksi tulostuksenhallintapalvelut helpottavat siirtymisessä digiaikaan

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 19. toukokuuta 2016 klo 8.50.29

  

 

Asiantuntijoiden mukaan tulostuksenhallintapalveluiden markkinat ovat kypsät, eli suurin osa asiakkaista ymmärtää laiteoptimoinnin ja laitekannan hallinnan kaltaisten palveluiden arvon. Huonommin ymmärretään tulostuksenhallintapalveluiden arvo astinlautana digiaikaan, eli digitalisaatioon. Oikeissa käsissä nämä palvelut toimivat innovaatioalustana ja polkuna paperista digiaikaan.

Aiheet: tulostusympäristö asiakirjahallinta palveluntuottaja digitalisaatio työnkulku automatisointi palvelun hankinta Tulostuksenhallinta prosessien digitalisointi palvelun hallinta
2 minuuttia

Kysy printtipalveluntarjoajaltasi näistä 20:stä mittarista

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 27. huhtikuuta 2016 klo 14.45.12

  

 

Kuinka mittaat palveluntarjonnan tasoa? Hyvä palvelumalli tuo sijoitukselle tuottoa useammalla tavalla kuin tulee ajatelleeksi. Kun seuraavan kerran keskustelet tulostuksenhallintapalveluntarjoajasi kanssa heidän palvelutiiminsä tämän hetkisestä arvosta, käytä joitakin näistä tasomittareista. Parhaat palveluntarjoajat tietävät täsmälleen, mitä tarkoitat, ja osaavat selittää, kuinka he tuottavat tätä arvoa.

Aiheet: palveluntuottaja työnkulku automatisointi palvelun hankinta Tulostuksenhallinta prosessien digitalisointi palvelun hallinta
2 minuuttia

Seitsemän kysymystä, joiden avulla pääset prosessien digitalisoinnissa alkuun

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 7. huhtikuuta 2016 klo 11.22.45

Joillakin ihmisillä on yksinkertainen näkemys asiakirjojen taltioinnista ja prosessien digitalisoinnista. He ajattelevat, että skannerin tuominen toimistoon tekee siitä heti ja kivuttomasti paperittoman, kitkattomasti pyörivän dynamon. Skannaaminen voi ilman muuta olla tärkeä ensimmäinen askel, mutta se on vain osa kokonaisuutta.

Aiheet: digitalisointi digitalisaatio työnkulku automatisointi prosessien digitalisointi skannaus skannaus järjestelmään skannaus työnkulkuun
1 minuuttia

Tiesitkö, että vasta 10 % yrityksistä on digitalisoinut tärkeimmät prosessinsa?

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 22. maaliskuuta 2016 klo 15.26.05

  

 

Työn digitalisaatiota käsittelevän tutkimuksen viimeisimmät löydökset paljastavat, että alle puolet tietotekniikkapäättäjistä käyttää tällä hetkellä täysin tai enimmäkseen digitalisoituja prosesseja. Tiedämme, että digitalisoitujen prosessien lisääminen tekee yrityksestä tehokkaamman ja ketterämmän, puhumattakaan siitä johtuvasta rahan- ja ajansäästöstä.

Aiheet: digitalisointi digitalisaatio työnkulku automatisointi prosessien digitalisointi
1 minuuttia

Flow-tilan ylläpitäminen työnkulussa

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 3. maaliskuuta 2016 klo 9.36.09

 

On olemassa normaali työnkulku, ja sitten on olemassa flow. Flow-tilaa voi ajatella täydellisen keskittymisen tilana. Kun työryhmäsi tai yrityksesi on flow-tilassa, asiat sujuvat nopeasti ja helposti.

Aiheet: prosessien tehostaminen prosessit työnkulku automatisointi työnkulut
2 minuuttia

Lisäarvoa prosessien digitalisoinnista

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 25. helmikuuta 2016 klo 10.08.52

  

 

Nykyään kaikenkokoiset yritykset ovat uusien haasteiden edessä tulostin- ja kopiokonekantansa suhteen, ja nämä haasteet ylittävät tavallisen kustannustenhallinnan rajat. Tehokkaimmat tulostuksenhallinnan ratkaisut ovat siirtyneet laitteistokeskeisen ajattelun ulkopuolelle ja niissä keskitytään liiketoimintaprosessien ja tiedonkulun parantamiseen koko organisaation toiminnan tehostamiseksi.

Aiheet: dokumenttien digitalisointi prosessien kehittäminen digitalisaatio Tulostuksenhallinta prosessien digitalisointi työnkulut
1 minuuttia

Mobiilisovellusten vallankumous

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 18. helmikuuta 2016 klo 9.57.40

  

 

Nykyiset toimistossa käytettävät sovellukset mahdollistavat pilvipalveluiden käytön ja tämän vuoksi voidaan välttää “koneellisen välikäden” käyttö eli toimistossa sijaitseva palvelin, joka vaatii varmuuskopiointia.

Aiheet: pilvipalvelut dokumenttien digitalisointi Mobiilitulostus työnkulut mobiilisovellukset skannaaminen pilvipalveluun
1 minuuttia

5 syytä, miksi automaatio kehittyy liiketoiminnassa vuonna 2016

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 28. tammikuuta 2016 klo 15.45.48

  

 

Vuosia kestäneen hienovaraisen teknologisen kehityksen jälkeen saatamme hyvinkin muistaa vuoden 2015 sinä vuonna, jolloin automatisoinnin kasvanut kannatus ravisteli yritystoiminnan tavanomaisia toimintamalleja.

 

Aiheet: digitalisointi automatisointi prosessien digitalisointi
2 minuuttia

Mitä on tulostuksenhallinta?

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 20. tammikuuta 2016 klo 11.13.05

 

Ketä kiinnostaa tulostuksenhallintapalveluiden infrastruktuuri? Loppukäyttäjät eivät luultavasti ole kiinnostuneita, kunhan he saavat työnsä tehdyksi. Entä talouspuolen ihmiset? He ovat varmaankin enemmän kiinnostuneita tulostamisen kustannuksista ja säästöistä kuin sen takana olevasta teknologiasta.

Aiheet: palveluntuottaja palvelun hankinta Tulostuksenhallinta
2 minuuttia

Ammattiostaja palveluita hankkimassa – mitä silloin pitää huomioida?

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 8. tammikuuta 2016 klo 9.31.42

Neuvottelu palveluntoimittajan kanssa

 

Palveluiden hankinta – on se sitten it-palvelua, kirjanpitopalvelua tai mitä tahansa muuta – koetaan hankalaksi. Asia on aivan sama kuin kuluttajapuolella. Et mielellään vaihda auton huoltoliikettä, kampaajaa tai lastenhoitajaa, jos homma toimii. Jos vaihtaisit, niin joutuisit taas uudestaan kertomaan jollekin mitä tarvitset tai toivot.

Aiheet: hankintaprosessi palveluntuottajat palvelun hankinta palvelun hallinta
2 minuuttia

Prosessien tehostamisesta tavoitetta uudelle vuodelle

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 29. joulukuuta 2015 klo 10.29.55

 

Tähän aikaan vuodesta kilpaillaan siitä, kenellä on kunnianhimoisimmat uuden vuoden lupaukset ja mittavimmat elämäntaparemontit luvassa vuonna 2016. Yrityksille prosessien tehostaminen ja liiketoiminnan kasvattaminen ovat hyviä uuden vuoden tavoitteita.

Aiheet: prosessien tehostaminen digitalisaatio prosessien digitalisointi

Rauhallista Joulua ja Menestyksellistä Uutta Vuotta 2016!

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 22. joulukuuta 2015 klo 9.53.52

Olemme käyttäneet tänäkin vuonna osan asiakasjoululahjoihin ja joulukortteihin varatuista rahoista hyvään tarkoitukseen. Tuemme Lastenklinikoiden Kummit ry:n kautta Hyksin nuorisopsykiatrian osastoa ja toivomme lahjamme tuovan iloa vielä monen joulun ajan.

Aiheet: joulu
1 minuuttia

Tulostuksenhallinnan tärkeys

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 11. joulukuuta 2015 klo 12.13.11

 

Tulostuksenhallinta nousee yrityksissä harvoin esille kuumana puheenaiheena. Korkeintaan asiaa sivutaan silloin, jos joku tulostin on rikki, mutta se ei vielä ole tulostuksenhallintaa. Asian pitäisi silti kiinnostaa kaikkia yrityksiä, joiden intressinä on tehdä kannattavaa liiketoimintaa. Siksi aihe on mielestäni tärkeä.

Aiheet: kustannushallinta tulostaminen asiakirjahallinta Tulostuksenhallinta
1 minuuttia

17 tapaa miten työnkulun automaatio vaikuttaa liiketoimintaan

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 10. joulukuuta 2015 klo 16.14.19

 

Vakuutus- ja pankkialalle on vaikea löytää voittajaa – ainakaan, jos kilpaillaan prosessivetoisimmasta ja paperikeskeisimmästä toimialasta. Etenkin vakuutusalalla paperiprosessien suuri määrä ja monimutkaisuus vetää vertoja monelle muulle. Silti monella muullakin alalla kenen tahansa työhön liittyy usein lomakkeita, hakemuksia, maksukaavakkeita tai muita paperidokumentteja. Siinä mielessä aihe ei ole vieras kenellekään.

Aiheet: prosessien tehostaminen automatisointi työnkulut
2 minuuttia

Tee digitalisaatiosta mahdollista

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 2. joulukuuta 2015 klo 15.57.14

 

Jos sinun on vaikea keksiä syitä sille, miksi siirtyä digitaaliseen aikakauteen, mieti tätä. Miksi liiketoimintasi on alun perin perustettu, miksi se on olemassa? Asiakasta varten. Myös digitalisaation hyödyntämisessä on kyse asiakkaasta ja asiakashyödyn kasvattamisesta. Tyytyväinen, lisäarvoa palveluistasi/tuotteistasi saanut asiakas tekee hyvää liiketoiminnallesi.

Aiheet: muutosjohtaminen digitalisointi digitalisaatio johtaminen
2 minuuttia

Skannaus sähköpostiin monitoimilaitteelta

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 25. marraskuuta 2015 klo 11.51.38

 

Sähköposti on muuttanut työntekijöiden tapoja suoriutua projekteista ja kommunikoida asiakkaiden kanssa. Tämä ei ole enää uutta kenellekään. Sähköposti mahdollistaa kuitenkin uusia tapoja tehostaa etenkin paperipohjaisia prosesseja.

Aiheet: monitoimilaite työnkulut skannaus
1 minuuttia

Leasing-sopimukset kirjanpidossa

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 20. marraskuuta 2015 klo 14.38.00

 

Lähdetään liikkeelle leasing-sopimuksen määrittelystä ja siitä, milloin sopimus syntyy.

Aiheet: leasing-sopimukset kirjanpitolaki leasing
2 minuuttia

Tukitoimintoja ulkoistamalla lisää tehoja

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 19. marraskuuta 2015 klo 17.23.08

Jokin aika sitten sain tilaisuuden keskustella erään asiakkaamme kanssa, joka oli pohtinut palautteen antamisen tärkeyttä. Hän kiteytti hyvin, että vain avoimen palautteen antaminen puolin ja toisin kehittää yhteistyötä. Silloin molemmilla osapuolilla on parhaimmat mahdolliset eväät kehittää omaa toimintaansa siten, että se palvelee myös toista parhaiten.

Aiheet: toimittajien hallinta yhteistyö palveluntuottajat toimittajien kehittäminen tukitoimintojen ulkoistaminen
1 minuuttia

Uudistuvan kirjanpitolain vaikutukset

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 12. marraskuuta 2015 klo 14.38.14

 

Leasingsopimusten haaste julkisen talousinformaation näkökulmasta on ollut, että merkittävä osa yrityksen vastuista on raportoitu taseen ulkopuolella. Suomessakin voimassa oleva lainsäädäntö edellyttää vain, että leasingvastuut eritellään taseen liitetiedoissa.

Aiheet: leasing-sopimukset kirjanpitolaki leasing
2 minuuttia

Paperiton toimisto vihdoin v. 2015

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 3. marraskuuta 2015 klo 11.03.00

 

Jokin aika sitten (22.9.) kirjoitin digitalisaation tuomista muutoksista ja mahdollisuuksista. Silloin esittelin 5 eri vaihtoehtoa, joilla voi siirtyä analogisesta (eli paperisesta) prosessista digitaaliseen. Aihe herätti keskustelua ja poiki jatkoblogin aiheen. Olisiko paras tapa toteuttaa tehokkaita prosesseja kokonaan ilman paperia? Miten se onnistuu? Miksi paperi sitten edelleen on niinkin suosittua, vaikka paperittomasta toimistosta on haaveiltu jo ikuisuuksia?

Aiheet: prosessien tehostaminen digitalisaatio prosessien digitalisointi
2 minuuttia

Metatietojen merkitys tietojärjestelmähankkeissa

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 21. lokakuuta 2015 klo 11.47.15

Kuinka monessa firmassa on jonkunlainen intra käytössä? Täällä ainakin käsi nousee heti. Entä kuinka moni on joskus kuullut, että ”katso intrasta” tai ”se lukee intrassa”? Taas käsi pystyssä. Entäs oletko joskus jäänyt ilman etsimääsi tietoa? Valitettavasti jälleen kyllä. Joka kerta se on myös yhtä turhauttavaa.

Aiheet: palveluiden hankinta metatiedot tiedon luonti
2 minuuttia

Digitalisaation johtaminen

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 14. lokakuuta 2015 klo 14.12.00

 

Johtaminen = määrätietoista yhdessä kulkemista kohti sovittuja päämääriä ja tavoitteita. Se on ihmisten organisointia ja sosiaalista vuorovaikutusta siten, että jokainen voi antaa parastaan yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Digitalisaatio ei horjuta johtamisen perusperiaatteita, vaan antaa sille omat erityispiirteensä.

Aiheet: muutosjohtaminen digitalisaatio johtaminen
2 minuuttia

Miten aiot selvitä digitaalisesta murroksesta?

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 22. syyskuuta 2015 klo 9.34.00

 

Vaikka ollaan kovaa vauhtia menossa kohti kaikkea digitalisoitua ja automatisoitua, on todennäköistä, että bisneksessäsi liikkuu yhä paperia. Et ole ainut. Aberdeen Groupin tekemän tutkimuksen mukaan lähes puolet vastaajista kertoi, että heidän perusbisnesprosessit olivat riippuvaisia jonkinlaisista paperidokumenteista tai digitaalisesti järjestäytymättömästä datasta. Yli puolet vastaajista kertoi, että heidän bisnesdataansa säilytetään näissä formaateissa.

Aiheet: dokumenttien digitalisointi prosessien tehostaminen digitalisointi työnkulku
1 minuuttia

Ohjaa painon työaika painamiseen

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 16. syyskuuta 2015 klo 9.32.00

 

Jyväskylässä järjestetään 23.–25.9.2015 graafisen alan ammattilaisille suunnatut FinnGraf-messut. Tapahtuma järjestetään jo kymmenettä kertaa. FinnGrafin myyntijohtajan, Ilari Tervakankaan, mukaan tapahtuman tavoitteena on esitellä kattavasti alan tuotteet, palvelut ja kehityssuunnat alan ammattilaisille. Myös Xerox on vahvasti tapahtumassa mukana. Me Document Houselta aiomme käydä katsomassa, mikä tapahtuman anti on.

Aiheet: FinnGraf automatisointi graafinen
2 minuuttia

Digitalisaatiosta vaihtoehtoja prosessien tehostamiseen

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 8. syyskuuta 2015 klo 14.42.59

 

 

Vielä hetki sitten digitalisaatioksi miellettiin lähinnä nuoremman sukupolven suosimat sosiaalisen median kanavat ja niiden päivittäminen näppärästi hienojen älypuhelinappsien avulla. Nyt todellisuutta on se, että digitalisaatio saavuttaa myös perinteiset toimialat. Tätä pohti myös Anni Ronkainen, Keskon Chief Digital Officer kirjassa Digitalisaatio – Yritysjohdon käsikirja.

Aiheet: dokumenttien digitalisointi prosessien tehostaminen digitalisaatio prosessien digitalisointi Blogi
1 minuuttia

Digitalisaatio käytännössä

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 31. elokuuta 2015 klo 15.22.39

 

Olemme kirjoittaneet digitalisaatiosta ja siihen liittyvistä teemoista blogissamme jo useaan otteeseen. Esimerkiksi digitoinnin ja digitalisoinnin eron määrittelimme tässä postauksessa. Nyt ryhdymme sanoista tekoihin.

Aiheet: prosessien tehostaminen digitalisaatio monitoimilaite Blogi
2 minuuttia

Xerox global marknadsledare inom Managed Print Services för femte året i rad

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 27. elokuuta 2015 klo 14.23.00

 

Stockholm 8 juli, 2014 – För femte året i rad intar Xerox positionen som global marknadsledare inom Managed Print Services (MPS). Det visar en ny rapport från analysföretaget Quocirca.

Aiheet: Managed Print Services Xerox Blogi MPS
3 minuuttia

10 asiaa, jotka kunnon monitoimilaitteesta löytyvät

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 25. elokuuta 2015 klo 12.03.00

 

 

Keskustelu monitoimilaitteista siirtyy nykyään yhä useammin laitteista prosessien tehostamiseen ja työnkulkuihin. Se on hyvä niin, koska ne ovat tärkeitä. Hyvä MPS-toimittaja pyrkii optimoimaan asiakkaansa dokumentteihin liittyviä työnkulkuja ja tehostamaan prosesseja. Monitoimilaitteet ovat kuitenkin tässä ratkaisevassa roolissa. Itse asiassa ne ovat välttämättömiä, jotta paperisia dokumentteja voidaan ylipäätään muuttaa digitaalisiksi ja automatisoida työnkulkuja. Näillä keinoin työntekijöitä helpotetaan olemaan tuottavia.

Aiheet: prosessien tehostaminen tuottavuus monitoimilaite Blogi
2 minuuttia

Millainen on hyvä johtaja?

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 14. elokuuta 2015 klo 18.08.00

Johtamistyylejä on yhtä monta erilaista kuin johtajaa. Niiden arvottaminen paremmuusjärjestykseen riippuu organisaatiosta, ihmisistä, toimialasta, tähtien asennosta ja niin edelleen.

Aiheet: esimiestyö johtajuus kehitys oppiminen Blogi
1 minuuttia

Digitoinnin ja digitalisoinnin ero

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 10. elokuuta 2015 klo 16.32.53

Et varmasti ole voinut välttyä digitalisaatio-termin kuulemiselta ja näkemiseltä viime kuukausien tai vuosienkin aikana. Viimeistään Juha Sipilän uuden hallitusohjelman myötä siitä on tullut koko kansaa koskettava aihe. Digitalisaatio on nimittäin uuden hallitusohjelman läpileikkaava teema, kuten HS:n pääkirjoituksessakin 10.8.2015 todetaan.

Aiheet: prosessien tehostaminen digitointi digitalisointi Blogi
1 minuuttia

Massadata – massiiviset odotukset

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 7. elokuuta 2015 klo 12.49.58

Olet varmasti jo kuullut big datasta, suomalaisittain massadatasta. Sen määrittely ei ole sen helpompaa kuin aiemmin mainitun IoTin.

Aiheet: digitalisaatio massadata kehitys muutos big data Blogi
1 minuuttia

Tulostusympäristön hallinnan vaatimukset

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 29. heinäkuuta 2015 klo 11.50.01

 

Tulostusympäristön hallintapalvelut, MPS tai Managed Print Services – monta nimeä tutulle asialle. Tulostusympäristön hallintapalvelut on kuitenkin jo yli 10 vuotta vanha keksintö, joka on kehittynyt pitkälle alkuperäisestä roolistaan laitteiden hallinnointipalveluna. Nykyään Managed Print Services on paljon muutakin kuin laitekannan optimointia. Tulostusympäristön hallintapalvelut auttavat yrityksiä dokumenttien tietoturva-asioissa, helpottavat tiedon liikkumista ja tehostavat yritysten työnkulkuja.

Aiheet: Managed Print Services tulostusympäristön hallinta liiketoiminnan kehitys Blogi MPS
1 minuuttia

Mitä IoT voi oppia printtimaailmasta?

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 24. heinäkuuta 2015 klo 11.41.53

Se mikä oli ennen scifiä on nyt arkirutiinia. Puhutaan siis Internet of Things’stä, asioiden Internetistä eli IoTista. Gartner-tutkimusyhtiön määritelmän mukaan: ”IoT on verkosto, jossa fyysiset objektit sisältävät teknologiaa, joka voi kommunikoida tai olla vuorovaikutuksessa sisäisen tai ulkoisen ympäristön kanssa.”

Aiheet: Internet of Things digitalisaatio Tulostuksenhallinta IoT Blogi
1 minuuttia

Positiivisin keinoin kohti muutosta

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 22. heinäkuuta 2015 klo 12.23.46

 

 

Vihreät arvot ja kestävä kehitys merkitsevät yhä enemmän niin yksilöiden kuin yrityksienkin päätöksenteossa. Kuluneella vuosituhannella tuhlaamisen hinta on muodostunut niin kovaksi, ettei siihen enää ole varaa. Valojen sammuttaminen Earth Dayn kunniaksi on muodostumassa perinteeksi monessa yrityksessä ympäri maailmaa. Kyseistä päivää on vietetty jo vuodesta 1970 lähtien. Mitä muuta voisimme tehdä yhden päivän energiansäästötalkoiden lisäksi?

Aiheet: muutosjohtaminen tulostamisen vähentäminen motivaatio Blogi
2 minuuttia

Suunnitelma onnistumiselle

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 6. heinäkuuta 2015 klo 17.34.44

 

Onnistuminen ei tapahdu sattumalta, eikä varsinkaan menestyminen. Se vaatii suunnittelua, harjoittelua, arviointia ja jatkuvaa halua kehittyä. Suosikkimenestyjäni Richard Branson on pohtinut samaa asiaa ja todennut näin: ”Chance favours the prepared mind. The more you practice, the luckier you become.” Vapaasti suomennettuna: Sattuma suosii valmistautunutta mieltä. Mitä enemmän harjoittelet, sitä onnekkaampi sinusta tulee.

Aiheet: palveluntuottaja palvelun hankinta IT-palvelu suunnitelma Blogi

Tilinpäätöksen aika

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 1. heinäkuuta 2015 klo 18.47.10

 

Tilikautemme päättyi huhtikuun viimeinen päivä, ja nyt tilinpäätös on saatu valmiiksi. Viimeiset pari vuotta olemme investoineet paljon liiketoimintaamme ja tulokset olivat nähtävissä. Document Housen liikevaihto oli 12,6m€ (konsernin 13,5 m€) ja liikevoittoa teimme 489t€. Meitä on yhteensä 60 asiakirjahallinnan ammattilaista (konsernissa 70).

Aiheet: palvelut kehitys tilinpäätös Blogi
2 minuuttia

Pilvipalvelut, asiakirjahallinta, työnkulut - mitä näillä kaikilla tekee?

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 29. kesäkuuta 2015 klo 16.48.22

 

Pilvipalveluiden kanssa on käynyt ”ei nähdä metsää puilta” –ilmiö. Termiä viljellään niin ahkerasti, ettemme enää kiinnitä siihen huomiota.

Aiheet: pilvipalvelut asiakirjahallinta digitalisaatio prosessien digitalisointi Blogi
1 minuuttia

Mistä on hyvät hankintajohtajat tehty?

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 15. kesäkuuta 2015 klo 14.30.44

 

Myyntimies (tai -nainen) on hyvä silloin, kun hän myy 2 kertaa kuukausipalkkansa verran joka kuukausi. Erinomaisuuskerroin kasvaa suoraan sen mukaan, mitä enemmän kauppaa tulee. Erinomaiseksi ammattiostajaksi ei kuitenkaan tule isompien ostojen myötä.

Aiheet: hankintaprosessi onnistuminen palveluiden hankinta haasteet hankinta Blogi
1 minuuttia

Tiedonkulun haasteet

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 9. kesäkuuta 2015 klo 15.39.18

 

Vuonna 2015 on olemassa enemmän erilaisia viestintävälineitä ja –tapoja kuin koskaan aiemmin. Arkielämässä viestit kulkevat kätevästi niin meilin, WhatsAppin kuin Facebookin kautta. Työpaikalla meilit riittävät työkavereiden kanssa viestimiseen ja tapaamisten sopimiseen asiakkaiden kanssa. Jotkut asiat kuitenkin vaativat edelleen kirjeiden postittamista, rahtikirjojen toimittamista tai sopimusten arkistoimista. Vai vaativatko? Olisiko jo mahdollista käyttää arjessa välttämättömiksi vakiintuneita digitaalisia keinoja myös työelämässä viestien välittämiseen?

Aiheet: tiedonkulku digitalisaatio prosessien digitalisointi Blogi
1 minuuttia

Asiakas on aina oikeassa

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 1. kesäkuuta 2015 klo 14.38.09

 

Aloitimme LEAN-strategian mukaisen toiminnan syyskuussa 2014. Tavoitteenamme on jatkuva laadun parantaminen, joten tuloksia mitataan jatkuvasti ja toimintaa ohjataan sekä kehitetään tulosten pohjalta. Tarjoamme myös jokaiselle asiakkaallemme mahdollisuuden vaikuttaa ja antaa palautetta tarjoamamme palvelun laadusta.

Aiheet: palvelut asiakas asiakastyytyväisyys laatu Blogi
2 minuuttia

Mistä lisää aikaa johtajalle?

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 20. toukokuuta 2015 klo 11.13.38

Meillä kaikilla on päivässä samat 24 tuntia, joista tavallisesti vietämme töissä suurin piirtein 8 tuntia. Onko kellään muulla tunnetta, että läheskään aina nuo 8 tuntia eivät millään riitä? On paljon tehtäviä, jotka on pakko tehdä ja niiden lisäksi iso liuta asioita, jotka olisi kiva saada tehtyä. Ajanhallinta on minulle ehkä ikuisesti sellainen kehityskohde, joka ei ainakaan itsestään korjaannu. Olen yrittänyt sitä perinteisten to do –listojen avulla, aikatauluttanut sähköpostien lukemista ja niihin vastaamista sekä kokeillut 10 minuutin taktiikkaa.

Aiheet: IT-johtaja johtaminen ajanhallinta Blogi
1 minuuttia

Olympiamitali tavoitteena - Minea halajaa voittotaisteluihin

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 18. toukokuuta 2015 klo 15.56.22

 

Suomen kautta aikojen menestynein golfin naisammattilainen Minea Blomqvist-Kakko ei tingi tavoitteistaan taistella runsaan vuoden päästä olympiamitaleista Rio de Janeirossa Brasiliassa, missä golf on 112 vuoden tauon jälkeen mukana kisaohjelmassa.

Aiheet: yhteistyö Minea-Blomqvist-Kakko golf ammattilainen Blogi
1 minuuttia

Mitä ominaisuuksia loistava IT-johtaja tarvitsee

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 15. toukokuuta 2015 klo 21.03.44

Aiemmassa blogissamme kirjoitimme TOP5-haasteista, jotka tyypillisesti kuormittavat IT-osastoa. Blogikirjoituksen voit lukea täältä. Suurimmat haasteet kulminoituivat projektien hallintaan. Nyt käyn läpi ominaisuuksia, joiden avulla menestyvä IT-johtaja selviää aiemmin mainituista haasteista entistä paremmin.

Aiheet: tietoturva IT-johtaja johtaminen CIO Blogi
1 minuuttia

Haasteet IT-johtamisessa

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 12. toukokuuta 2015 klo 15.45.24

 

Emerson Network Powerin tekemästä tutkimuksesta selviää lähes 800 IT-ammattilaisen näkemys siitä, mitkä asiat aiheuttavat tällä hetkellä haasteita IT-osastolle. (Lue lisää tutkimuksesta täältä.) Ohessa on TOP5-listaus tutkimuksen tuloksista.

Aiheet: muutosjohtaminen palveluiden hankinta IT-johtaja IT-ammattilainen projektit Blogi
1 minuuttia

IT-palveluiden hankinta tehokkaasti - miten onnistut

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 8. toukokuuta 2015 klo 14.53.12

 

 

Jotta voit ostaa IT-palveluita (tai palveluita ylipäätään), sinun pitää ensin määritellä tarvittava palvelu tarkasti. Aloita vastaamalla seuraaviin kysymyksiin:

Aiheet: hankintaprosessi palveluiden hankinta IT-palvelu Blogi
1 minuuttia

IT-prosessit kuntoon: aloita tulostusympäristöstä

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 4. toukokuuta 2015 klo 22.12.22

 

Toimintaa täytyy tehostaa. Uusi strategiamme parantaa kilpailukykyämme. Prosesseja on kehitettävä. Yleisestä taloudellisesta tilanteesta johtuen meidän on tehostettava toimintaamme...

Aiheet: tulostusympäristö tulostusympäristön hallinta Blogi IT-prosessi
1 minuuttia

Kohti Rion olympialaisia Minean matkassa

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 29. huhtikuuta 2015 klo 15.57.17

Golf on lähellä monen sydäntä niin meillä Document Housella kuin asiakkaillammekin. Vuonna 2014 päätimme osaltamme tukea Minea Blomqvist-Kakkoa matkalla kohti Rio de Janeiron olympialaisia. Tänään voimme ylpeinä ilmoittaa, että yhteistyömme jatkuu aina olympialaisten loppuun asti vuoteen 2016!

Aiheet: olympialaiset yhteistyö golf Blogi
1 minuuttia

Digitalisoitumisen mahdollisuudet

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 27. huhtikuuta 2015 klo 12.36.09

 

Ville Tolvanen on ansiokkaasti määritellyt digitalisaation seuraavasti: ”se on teknologian integroitumista arkeen”. Arjesta meistä useimmat viettävät noin kolmasosan joko työpaikallaan tai töitä tehden muualla. Digitalisaatio on helpottanut monia käytännön tehtäviä kaikilla eri toimialoilla. Esimerkiksi timpuri voi leimautua työmaalle suoraan kännykkäilmoituksella, taksinkuljettaja voi ajastaa autonsa lämpenemään etukäteen tai kopiokonemyyjä voi tulostaa matkalaskunsa suoraan tabletilta.

Aiheet: prosessit digitalisaatio liiketoiminnan kehitys Blogi
2 minuuttia

Prosessien automatisoinnista liiketoiminnan kehittämiseen

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 23. huhtikuuta 2015 klo 15.41.31

 

 

Jo vuosituhannen vaihteesta lähtien yrityksissä on havahduttu siihen, että heidän IT-palveluidensa rooli on muutakin kuin toimiston laitteiden, kuten tietokoneiden, tulostimien ja kopiokoneiden huoltoa ja käyttäjien opastusta. 2010-luvulla puolestaan on ymmärretty, että IT-osastolla voi olla merkittävä rooli liiketoiminnan kehittämisessä.

Aiheet: IT-palvelut tulostusympäristö prosessit automatisointi Blogi
1 minuuttia

Mitä jää viivan alle tulostamisen jälkeen?

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 20. huhtikuuta 2015 klo 12.07.00

 

Erilaisten pilvipalveluiden avulla työnteko on mahdollista muuallakin kuin toimistossa. Siitä huolimatta toimistosta täytyy löytyä tehokkaat välineet esimerkiksi asiakirjojen hallintaan. Asiakirjan elinkaari alkaa sen laatimisesta ja etenee sen jakelun ja käytön kautta hallintaan ja säilyttämiseen.

Aiheet: pilvipalvelut kustannushallinta Tulostuksenhallinta Blogi
1 minuuttia

Tietoturva IT-infrastruktuurissa

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 14. huhtikuuta 2015 klo 17.41.49

 

Helsingin seudun kauppakamari teki helmikuussa 2015 selvityksen suomalaisten yritysten kyberturvallisuudesta. Selvitykseen osallistui 750 yritystä, ja tuloksissa paljastui monia riskitekijöitä. Haastattelimme Marko Sileniä, johtajaa Helsingin seudun kauppakamarilta, ja hän nimesi selvityksen mukaan suurimmiksi riskeiksi seuraavat:

Aiheet: palveluiden ulkoistaminen IT-infrastruktuuri kyberturvallisuuus tietoturva Blogi
2 minuuttia

Toimittajasta kumppaniksi

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 8. huhtikuuta 2015 klo 11.40.09

 

Englanninkielisessä kirjallisuudessa toimittajien johtamisesta ja kehittämisestä käytetään termiä managing vendors. Esimerkiksi artikkelista nimeltä Building Deep Supplier Relationships (J. Liker & T. Y. Choi, 2004) löytyy hyviä vinkkejä toimittajasuhteiden kehittämiseen.

 

Sinun ja minun onneksi nämä asiat ovat valmiiksi palastelleet myös suomalaiset Kari Iloranta ja Hanna Pajunen-Muhonen teoksessaan Hankintojen johtaminen. Suosittelen tutustumaan näihin yllämainittuihin lähteisiin, mutta tässä jo iloksenne vinkkejä toimittajasuhteiden kehittämiseen.

 

Aiheet: toimittajien hallinta prosessien kehittäminen palveluntuottajat Blogi
1 minuuttia

Muista nämä palveluntuottajien hallinnassa

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 1. huhtikuuta 2015 klo 18.33.00

 

Termi on vasta teini-iässä, syntynyt v. 2000 ja silloin sillä tarkoitettiin juuri IT-palveluntarjoajia. Toimittajien hallinta on kuitenkin välttämätöntä kaikessa bisneksessä toimialaan katsomatta.

Mitä paremmin hallitset omat toimittajasuhteesi, sitä paremmin pystyt keskittymään omaan core-bisnekseesi.

Aiheet: toimittajien hallinta palveluntuottajat Blogi

Lahjoitimme Helsingin lastenpsykiatrian osastolle viihde-elektroniikkaa

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 17. joulukuuta 2014 klo 17.04.37

Toivotamme kaikille Rauhallista Joulua ja Menestyksellistä Uutta Vuotta 2015!

Olemme käyttäneet tänä vuonna asiakasjoululahjoihin ja joulukortteihin varatut rahat lahjoittamalla lastenpsykiatrian osastolle Helsinkiin viihde-elektroniikkaa Lastenklinikoiden Kummit ry:n kautta. Lahjoituksen kävi henkilökohtaisesti toimittamassa Minea Blomqvist-Kakko.

Aiheet: Blogi
1 minuuttia

Tulostimien tulostusjonojen ja ajurien keskitetty hallinta

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 4. joulukuuta 2014 klo 12.33.14

 

Suuryritykset kamppailevat usein osittain tietämättään monien yksinkertaisten tulostamiseen liittyvien ongelmien ja kustannusten kanssa.

Aiheet: tulostusympäristö tulostusjonot Blogi
2 minuuttia

5 tulostamisen piilokulua ja miten niitä vähennetään

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 18. marraskuuta 2014 klo 9.00.00

 

Tulostamisen piilokuluihin ei säästöjä etsittäessä välttämättä kiinnitetä huomiota yrityksissä, sillä ne ei välttämättä nouse esille ilman selvitystyötä. Hallitakseen piilokuluja tärkein vaihe on tunnistaa ne omassa yrityksessään, ja nähdä niiden vaikutukset rahana.

 

Aiheet: tulostaminen Tulostuksenhallinta Blogi tulostamisen kulut kustannussäästöt
1 minuuttia

Mobiilitulostamisen trendit

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 6. marraskuuta 2014 klo 10.03.51

Kolme mobiililaitetrendiä, joiden takia mobiilitulostaminen tulisi mahdollistaa yrityksessäsi

1. Mobiililaitteiden käytön kasvu

Mobiililaitteiden käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti ja älypuhelinta käytetään jopa enemmän kuin nukutaan. Älypuhelin on ainakin 70 %:lla 16-60 vuotiaista suomalaisista ja tablettia käyttää joka kolmas.

Aiheet: Tulostuksenhallinta Mobiilitulostaminen Blogi
1 minuuttia

Tulostamisen kustannusten vähentäminen toimistossa

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 22. lokakuuta 2014 klo 12.31.46

 

Tulostaminen on osa toimiston jokapäiväistä arkea, mutta yllättävän harvalla organisaatiolla on tarkkaa tietoa tulostamisen kustannuksista. Kustannusten karsimisen seurauksena ei ole ainoastaan pienemmät kulut vaan myös ympäristöystävällisempi toimisto.

Aiheet: tulostaminen Tulostuksenhallinta tulostuskustannus Blogi
1 minuuttia

Tulostuksen kokonaiskustannukset esille

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 30. syyskuuta 2014 klo 12.49.26

 

Tulostuksenhallinta on hyvä tapa hallita tulostukseen liittyviä kustannuksia. Shokeeraava tosiasia on ettei 90% yrityksistä tunne asiakirjatuotantoon liittyviä kuluja. Luku on varsin suuri. Usein ei tunneta tarpeeksi hyvin laitteiden käyttöön liittyviä piilokuluja, minkä lisäksi tulostusympäristön hallinta on usein varsin tehotonta ja hajanaista.

Aiheet: Tulostuksenhallinta kustannukset Blogi
2 minuuttia

Uusi Xerox Versant 2100, digitaalinen painolaite

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 10. syyskuuta 2014 klo 11.34.59

 

Uutta teknologiaa: Xerox Versant 2100 -digitaalisella painolaitteella voit tehostaa laadukkaasti painoyrityksen toimintaa

 

Tee enemmän ja vielä tehokkaammin. Jokainen yritys pyrkii tekemään enemmän, nopeammin ja vähemmällä.

Aiheet: digitaalinen painaminen tuotantotulostin digitaalinen painokone digipaino Xerox versant Xerox 2100 XMPie digitaalinen painolaite Xerox versant hinta Blogi
1 minuuttia

Syksyn näyttelypäivien satoa ja tunnelmia: mobiilitulostus ja turvatulostus kiinnostaa yrityksiä.

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 5. syyskuuta 2014 klo 19.09.19

Syksyn näyttelypäivät ovat takana. Järjestimme näyttelypäivät asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme elo-/syyskuun vaihteessa. Tapahtuma järjestetään tyypillisesti kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja vuoden vaihteen jälkeen. Näyttelypäivät on tärkeä tapahtuma ja nytkin yli 100 yritystä kävi paikalla tutustumassa nykyaikaisiin asiakirjahallinnan ratkaisuihin ja palveluihin.

Aiheet: Blogi
1 minuuttia

Blomqvist-Kakko varmoin ottein kärkikamppailussa

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 5. syyskuuta 2014 klo 18.11.45

 

Kuusi suomalaista mukana golfin Helsingborg Openissa.

Aiheet: Uutiset
1 minuuttia

Minea Blomqvist-Kakko hyvällä puttipelillä kauden parhaimpaansa

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 1. syyskuuta 2014 klo 10.43.45

Lehdistötiedote 31.8.2014

Minea Blomqvist-Kakko otti golfin Euroopan kiertueella parhaan sijoituksensa yli vuoteen yltämällä Skotlannin avoimessa mestaruusturnauksessa East Lothianissa jaetulle 13. sijalle,
neljä yli parin yhteistuloksella 220 (74-72-74).

Aiheet: golf Uutiset
2 minuuttia

Ipad- ja mobiilitulostus

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 28. elokuuta 2014 klo 16.35.06

Maailma on jo mobiili ja mobiilit laitteet muuttavat tapaamme tehdä työtä. Monella meistä on iPad tai iPhone, jolla teemme työtä ja on osa jokapäiväistä päiväämme. Samalla useat meistä törmäävät haasteisiin työssä ja vapaa-ajalla. Esimerkiksi monella meistä ei ole tulostusmahdollisuutta iPadilla tai muulla mobiililaitteella.

Aiheet: Airprint ipad tulostaminen Mobiilitulostaminen Blogi
1 minuuttia

Uutta: automaattinen laserkasettien hallinnointipalvelu yrityksille

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 20. elokuuta 2014 klo 11.36.45

Olemme lanseeranneet nyt uuden palvelun. Yrityksesi saa värikasetit automaattisesti toimipisteeseen ennen kuin ne edes ehtivät loppua. Varastoimme laserkasetit puolestasi. Palvelu on saatavina kaikkiin printtereihin ympäri Suomea. Helppoa ja vaivatonta.

 

Aiheet: Blogi
1 minuuttia

Minea Blomqvist-Kakko: Ilman intohimoa ei tule mitään

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 15. elokuuta 2014 klo 13.56.30

 

Pelkkä ahkeruus ei riitä

Huipulle mahtuu vähän ihmisiä ja huipulle pääseminen vaati kovan työn lisäksi intohimoa ja rakkautta lajiin kuin lajiin.

 

Liike-elämällä ja urheilulla on paljon yhteistä. Jos et oikeasti tunne sydämessäsi, että teet oikeaa ja palkitsevaa työtä niin pelkkä ahkeruus ei riitä nostamaan sinua alasi parhaaksi.
Jatkuva uteliaisuus ja uuden oppiminen – Siinä tehokas resepti menestykseen.

Aiheet: Blogi
1 minuuttia

Dokumentinhallinta - Näyttelypäivät syksyllä 2014

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 12. elokuuta 2014 klo 15.47.39

 

Syksyllä järjestämme kaikille dokumentin- ja asiakirjojen hallinnasta kiiinnostuneille näyttelypäivät Espoossa, Tampereella, Turussa ja Porissa. Ilmoittaudu mukaan tästä. Edellisellä kerralla osallistujia oli runsaasti. Muista ilmoittautua mukaan nopeasti, jotta varmistat paikkasi.

Aiheet: näyttelypäivät documentinhallinta Blogi
1 minuuttia

Tulostuksenhallinnalla tulostuskuluja alas jopa 30%

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 24. kesäkuuta 2014 klo 11.50.52

 

Moni yritys ei tiedä, paljonko heidän kulut tulostamisen suhteen ovat. Monelle tulee yllätyksenä, kun kerromme, että olemme pystyneet alentamaan asiakkaidemme kustannuksia merkittävästi.

Aiheet: Tulostuksenhallinta Blogi
1 minuuttia

Mobiilitulostaminen kasvaa - miten olet varautunut?

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 18. kesäkuuta 2014 klo 15.05.46

 

Me kaikki elämme maailmassa joka on muuttumassa. Meistä on tullut mobiileja. Elämme maailmassa jossa paikallaan olo ei ole tätä päivää. Yritysten verkkoliikenteestä yhä suurempi osa on mobiilia. Tämä on tuonut haasteita myös dokumentin hallintaan. Tästä yksi esimerkki on tulostaminen mobiililaitteella, eli mobiilitulostus.

Aiheet: Mobiilitulostus Mobiilitulostaminen Blogi
1 minuuttia

Turvatulostaminen luo tietoturvaa

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 13. kesäkuuta 2014 klo 12.56.55

 

 

Turvatulostamisen puuttuminen on tietoturvauhka. Usein toimistoissa on monitoimilaitteita yhteisessä tilassa. Useat henkilöt tulostavat tärkeitä ja salaisiakin tiedostoja näillä laitteilla. Ajattele mitä tapahtuu kun painat print, sinulle tulee puhelu ja unohdat mennä heti tulostimelle. Kun pääset tulostimelle, muutama työkaverisi tulee ulos printterin luota sijaitsevasta huoneesta, koska ovat myös olleet tulostamassa. Voit olla varma, että kun he olivat ottamassa omia tulostuksia he kävivät läpi myös sinun arkaluontoiset dokumentit.

Aiheet: Turvatulostaminen Turvatulostus Blogi
1 minuuttia

Minea Blomqvist-Kakon kanssa Rion Olympialaisiin

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 2. kesäkuuta 2014 klo 16.45.12

 

Document House ja Minea kohti Rion Olympialaisia.

Aiheet: Uutiset
1 minuuttia

Graafiset päivät Tampereella 2.4. tai 3.4.

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 27. maaliskuuta 2014 klo 18.06.00

Tervetuloa Document Housen graafisille päiville.

Kutsumme sinut kuulemaan uusia ideoita, kuinka ratkaisuidemme avulla lisäät yrityksenne tuottavuutta!

Aiheet: Uutiset
1 minuuttia

Graafiset päivät Espoossa 31.3. & 8.4.

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 19. maaliskuuta 2014 klo 16.32.01

Tervetuloa Document Housen graafisille päiville.

Kutsumme sinut kuulemaan uusia ideoita, kuinka ratkaisuidemme avulla lisäät yrityksenne tuottavuutta!

Aiheet: Uutiset
1 minuuttia

Näyttelypäivät helmikuussa

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 2. tammikuuta 2014 klo 15.08.16

 

Miten hallitset tietoa mahdollisimman tehokkaasti ja helposti?

Aiheet: Uutiset