Tunnista dokumentinhallinnan riskit ja paranna asiakirjojen tietoturvaa
Asiakirjojen tietoturvan varmistaminen on osa järkevää riskienhallintaa. Millä tavalla organisaatiossasi huolehditaan siitä? Onko olemassa...
Moikka,
Asiakirjat ovat keskeisiä monen organisaation toiminnalle. Niihin kertyy tietoa, niillä jaetaan tietoa. Niitä luodaan, kopioidaan, editoidaan. Niitä tallennetaan, lähetetään, etsitään. Asiakirjoilla luodaan mielikuvia. Iso osa tietotyöläisen työajasta kuluu asiakirjojen kanssa, tunteja päivässä.
Asiakirjoissa näkyy myös tekijänsä kädenjälki. Sekä hyvässä että pahassa. Laadukkaat asiakirjat tuovat organisaatiolle kilpailuetua. Huolimattomasti laaditut tai tallennetut asiakirjat syövät sitä ja altistavat vastuuhenkilöt erilaisille riskeille.
Lue Kameleon -sivuiltamme kuinka säästät työntekijöiden asiakirjoihin käyttämää aikaa ja helpotat heidän arkea. Kameleon on helppo käyttää ja käyttöönottaa. Se on organisaation yhteinen toimitapa.
Voit myös jättää yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella:
1 min read
Kaj Seeste
:
5. syyskuuta 2018 klo 8.18.18
Mitä tietojohtamisella tarkoitetaan, mihin sillä pyritään ja mitä ovat tietojohtamisen työkalut? Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun tutkimusjohtaja Harri Laihosen mukaan tietojohtaminen on saanut alkunsa ajatuksesta, jossa tiedon merkitys on alkanut korostua organisaatioiden strategisena kilpailutekijänä.
- Tietojohtamisen hyödyt pitäisi pystyä viime kädessä näkemään toiminnan kehittymisenä, kuten esimerkiksi tehokkuuden, laadun ja vaikuttavuuden parantumisena. Mitä konkreettisempi tavoite, sitä helpompaa on arvioida onnistumista, Laihonen kiteyttää.
Tietoperustaisen organisaatioajattelun lähtökohtana on ajatus siitä, että tieto resurssina tarjoaa organisaatioille mahdollisuuden kilpailuedun saavuttamiseen. Tätä kautta on luonnollista, että niin tutkijoita kuin käytännön tekijöitäkin on alkanut kiinnostaa tiedon ominaisuudet ja sen johtamiseen liittyvät erityiskysymykset. Alaan liittyviä käsitteitä on määritelty Tietotermit-sanastoon.
Tietojohtaminen on muuttunut vuosien varrella ja siitä on tullut osa yhä useamman työyhteisön arkipäivää. Silti tietojohtamiseen liittyvät peruskysymykset ovat edelleen samoja: Miten organisaatiot voivat valjastaa tietämyksensä ja osaamisensa omien tavoitteiden saavuttamiseksi ja miten tätä prosessia voidaan koordinoida? Harri Laihosen mukaan tietojohtaminen onkin selkeästi arkipäiväistynyt.
- Siinä missä kymmenen vuotta sitten tietojohtaminen oli oma kapea ja suhteellisen pieni tutkimusalansa, tänä päivänä se on yhä enemmän eri alojen välistä keskustelua, jonka avulla pyritään luomaan entistä parempaa yhteiskuntaa, Laihonen selvittää.
Laihosen mukaan tietojohtamista ei tarvitse väkisin erottaa hyvästä johtamisesta. Hänen mukaansa tietojohtaminen auttaa tunnistamaan organisaation voimavaroja ja menestystekijöitä ja tukee näiden kehittämistä, kuten hyvän johtamisen kuuluukin.
- Parhaillaan Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulussa hallintotieteilijät tutkivat big datan ja analytiikan mahdollisuuksia julkisissa palveluissa. Samalla kauppatieteilijät kehittävät kaupunkilaisten liikkumista kuvaavaan dataan perustuvia palveluita ja ansaintamalleja. Kiteyttäisin tämän niin, että nykyään tietojohtaminen on yhä tärkeämpi osa kaikkea johtamista sekä sitä koskevaa tutkimusta ja tekemistä, Laihonen summaa.
Asiakirjojen tietoturvan varmistaminen on osa järkevää riskienhallintaa. Millä tavalla organisaatiossasi huolehditaan siitä? Onko olemassa...
Yrityksen kilpailuetu mitataan vain käytännössä. Tässä blogissa saat tietää, miksi asiakirjapohjat ovat palapelin ratkaiseva palanen rakennettaessa...
Ethän jätä yrityksesi asiakirjoja tai sisältöjä yksilön tai sattuman varaan? Kameleon ohjaa yhdenmukaista toimintatapaa aina yritystasolta,...