1 minuuttia

Olemme mukana kouluttamassa tiedonohjauksen ammattilaisia

Kirjoittaja Timo Mettala on 10. syyskuuta 2020 klo 16.53.14

Elinkeinoelämän Keskusliitto ja Suomen Yrittäjät ovat juuri julkaisseet tiedotteen, jossa kerrotaan miksi oppilaitoksilta tarvitaan apuja yrittäjien hallintotaakkaan. Sekä miksi esimerkiksi Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK tarjoaa vuoden 2021 alusta pk-yrityksille suunnattua tiedonohjauskoulutusta osana Liiketoiminnan ammattitutkintoa.

Hallinnollinen taakka ei ole harhaa

Document Housen tehtävä on tukea ja kehittää pk-yritysten tiedonhallintaa ja madaltaa yrittäjien hallinnollista taakkaa, ja sen takia olemme myös mukana tässä liiketoiminnan ammattitutkinnon koulutuksessa.

Asiakkaamme, Telilä-konsernin toimitusjohtaja Pekka Telilä kertoo myös tiedotteessa oman näkemyksensä hallinnollisesta taakasta.

Tiedotteen voi lukea Suomen yrittäjien sivuilta, sekä Elinkeinoelämän Keskusliiton sivuilta.

Meiltä saa mielellään kysyä tästä myös lisätietoa, olemme tästä kovin innoissamme! Jopa sen verran, että valotan tässä samalla vähän mistä oikeastaan on kyse.

dokumentinhallinta standardisoituu

Kyseessä on oppisopimuskoulutus, johon voit laittaa oman yrityksen työntekijän, tai työllistää uuden. Tutkinnosta voi suorittaa myös jonkin osan, esim. juurikin Tiedonohjaussuunnitelman. Pk-yrityksen tiedonohjaussuunnitelma ei ole salatiedettä, vaan yksinkertaisesti yrityksen prosessien ja niissä tuotettavan asiakirjallisen tiedon ymmärtämistä, ohjaamista ja johtamista.

Tiedonhallinnan hankkeen onnistumiseen vaikuttaa oleellisesti se, että on kokonaiskäsitys siitä, mitä dokumentaatiota organisaatio tuottaa. Lisäksi suuntauksena on, että dokumentinhallinta standardisoituu, mikä myös helpottaa merkittävästi hankkeiden läpivientiä.

TAKK ja Marja Siniranta ovat suunnan näyttäjinä lähteneet tarjoamaan Tiedonohjauksen koulutusta osana Liiketoiminnan ammattitutkintoa. Document House on innolla tässä mukana auttamassa!

Sivuiltamme löydät Kameleonista ja tiedonhallinnasta lisää tietoa.

Timo Mettala

Kirjoittaja Timo Mettala