Kolme osa-aluetta, kuinka mitata tulostusympäristön tehokkuutta?
Useimmat PK-yrittäjät keskittyvät työntekijöidensä palkkoihin, varastokuluihin ja muihin koviin kuluihin pyrkiessään parantamaan taloutensa...
Moikka,
Asiakirjat ovat keskeisiä organisaation toiminnalle. Niihin kertyy tietoa, niillä jaetaan tietoa. Niitä luodaan, kopioidaan, skannataan, editoidaan. Niitä tallennetaan, etsitään, lähetetään, vastaanotetaan, tulostetaan. Asiakirjoilla luodaan mielikuvia. Iso osa tietotyöläisen työajasta kuluu asiakirjojen kanssa, tunteja päivässä.
Tavassa käsitellä asiakirjoja näkyy myös tekijänsä kädenjälki. Sekä hyvässä että pahassa. Laadukkaat asiakirjat tuovat organisaatiolle kilpailuetua. Huolimaton suhtautuminen altistaa organisaation turhille riskeille.
Document Housen missio on tuoda älyä asiakirjoihin sen elinkaaren eri vaiheissa.
Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella, niin käydään teidän tilannetta läpi.
ps. erityisen tärkeätä on varmistaa, että asiakirjan elinkaari lähtee heti alusta alkaen oikealle polulle - myöhemmässä vaiheessa alun virheitä on vaikea korjata.
Tietoturvalla tarkoitetaan erilaisten tietojen, palveluiden ja järjestelmien suojaamista siten, että niissä käsitelty tieto säilyy luottamuksellisena, eheänä ja saatavilla olevana.
Tämän päivän monitoimilaitteet ovat rinnastettavissa työntekijöiden läppäreihin. Työasemien tapaan monitoimilaitteissa on omat kovalevyt, käyttöjärjestelmät ja verkkoyhteydet sekä yhteys mm. organisaation sähköpostipalvelimelle ja pilviympäristöön.
Miksi tulostamisen tietoturvasta ei kuitenkaan ymmärretä olla yhtä huolissaan kuin rakennuksen kuluvalvonnasta tai työasemien suojaamisesta?
Monitoimilaitteet ovat yleensä toimineet yritysten sisäverkoissa, eikä niiden erillistä suojaamista ole aina nähty tarpeellisena. Tulostamiseen liittyvät eri työvaiheet ovat kuitenkin yllättävän helppoja kohtia tahalliselle tai tahattomalle tietovuodolle, mikäli tulostusympäristön tietoturvasta ei ole huolehdittu kokonaisvaltaisesti. Lisäksi jokainen verkkoon kytketty laite on potentiaalinen portti ilkivallalle, kuten vaikkapa haittaohjelman asentamiselle.
Tulostimien ja monitoimilaitteiden kautta kulkee jatkuvasti dataa. Jos tulostinympäristön tietoturva pettää, tietomurron seurauksena voi olla liikesalaisuuksien vuotaminen tai vaikkapa sensitiivisten henkilötietojen paljastuminen.
Tietoturvan pettämisellä on yleensä kauaskantoisia seurauksia, jotka aiheuttavat yritykselle sekä taloudellisia menetyksiä että kolhun maineeseen ja luotettavuuteen.
Tulostusympäristön suojaamisessa pätevät tutut tietoturvan periaatteet: ennakointi ja ennaltaehkäisy. Tulostamisen tietoturva koostuu eri skenaarioiden tunnistamisesta ja eri tilanteisiin varautumisesta.
4 + 1 vinkkiä tulostamisen tietoturvaan
Plus: Muista vaihtaa monitoimilaitteen oletussalasana, sillä suosituimpien laitteiden oletussalasanat ovat kaikkien löydettävissä netistä. Fiksuinta on antaa eri laitteille uniikit salasanat.
Jos haluat asiantuntijan apua tulostusympäristösi suojaamiseen, jätä yhteystietosi ja tulemme auttamaan mielellämme.
Useimmat PK-yrittäjät keskittyvät työntekijöidensä palkkoihin, varastokuluihin ja muihin koviin kuluihin pyrkiessään parantamaan taloutensa...
Jo vuosituhannen vaihteesta lähtien yrityksissä on havahduttu siihen, että heidän IT-palveluidensa rooli on muutakin kuin toimiston laitteiden,...
Tiesitkö, että kun IT-johtajia pyydettiin arvioimaan toimistossaan olevien tulostinten ja monitoimilaitteiden lukumäärää, suurin osa heistä...