1 minuuttia

Tulostuksen kokonaiskustannukset esille

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen on 30. syyskuuta 2014 klo 12.49.26

Tulostuksenhallinta

 

Tulostuksenhallinta on hyvä tapa hallita tulostukseen liittyviä kustannuksia. Shokeeraava tosiasia on ettei 90% yrityksistä tunne asiakirjatuotantoon liittyviä kuluja. Luku on varsin suuri. Usein ei tunneta tarpeeksi hyvin laitteiden käyttöön liittyviä piilokuluja, minkä lisäksi tulostusympäristön hallinta on usein varsin tehotonta ja hajanaista.

 

Usein eri osastot hallinnoivat joitain osia tulostusympäristöstä. Keskitetty hallinta on parempi ratkaisu, sillä näin voidaan myös vaikuttaa laitteiden määrään sekä tulostukseen liittyviin kuluihin.

 

Tulostuksen piilokulut kuten – laitehuolto ja tarvikkeet voivat olla varsin suuri osa kokonaiskustannuksista. Osa yrityksistä vielä ”jemmaa” piilokulut yksittäisille kustannuspaikoille, jotta varsinainen IT- budjetti näyttäisi hyvältä.

 

Keskikokoinen tai iso yritys voi ulkoistamalla säästää helposti 20-30% tulostuksenhallinnan kokonaiskustannuksista. Kokonaiskustannukset kannattaa siis selvittää. Olemme koonneet yrityksellesi laskurin, jonka avulla voit helposti laskea yrityksesi tulostuksenhallintaan liittyvät kustannukset.

Keskitetyllä hallinnalla vapautetaan IT-, talous-, ja hankintaresursseja sekä vähennetään kokonaiskäyttökustannuksia. Katso alta myös video kuinka British Telecom säästi 10,4 miljoonaa puntaakeskitetyllä tulostuksenhallinnalla. Ei mikään pikkusumma.

LASKURI

Jarkko Ollikainen

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen

Document Housen toimitusjohtaja, liiketoiminnan kehittäjä ja yrittäjä. Säännöllisen satunnaisesti bloggaaja.