1 minuuttia

Johda aktiviteetteja, älä tuloksia ja tavoitteita

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 6. syyskuuta 2017 klo 15.06.55

Johtamisen perusperiaatteet ovat samoja jo vuosien takaa. ”Hajota ja hallitse” ei ehkä sellaisenaan toimi nykypäivän yrityksessä samalla tavalla kuin Roomassa, mutta ainakin Peter F. Druckerin ajatukset 60-luvulta kolahtavat edelleen. Mielestäni ne ovat nyt 2010-luvulla jopa tärkeämpiä kuin Druckerin kirjoitushetkellä. Kellotaajuus käy hurjalla nopeudella.

Aiheet: asiakirjahallinta johtaminen tietosuoja-asetus
2 minuuttia

Huiput eivät tee turhaa työtä

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 2. tammikuuta 2017 klo 9.00.00

 

Viimeisen kymmenen vuoden aikana teknologinen kehitys on ollut nopeampaa kuin koskaan aiemmin. Vauhti ei ole hidastumaan päin. Se ei ole uutta kenellekään. Teknologiat on otettu onnistuneesti käyttöön työyhteisöissä, koska niiden on oikeasti huomattu helpottavan työskentelyä.

Aiheet: prosessien tehostaminen asiakirjahallinta johtaminen työn tehostaminen tehokkuus
2 minuuttia

Tee digitalisaatiosta mahdollista

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 2. joulukuuta 2015 klo 15.57.14

 

Jos sinun on vaikea keksiä syitä sille, miksi siirtyä digitaaliseen aikakauteen, mieti tätä. Miksi liiketoimintasi on alun perin perustettu, miksi se on olemassa? Asiakasta varten. Myös digitalisaation hyödyntämisessä on kyse asiakkaasta ja asiakashyödyn kasvattamisesta. Tyytyväinen, lisäarvoa palveluistasi/tuotteistasi saanut asiakas tekee hyvää liiketoiminnallesi.

Aiheet: muutosjohtaminen digitalisointi digitalisaatio johtaminen
2 minuuttia

Digitalisaation johtaminen

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 14. lokakuuta 2015 klo 14.12.00

 

Johtaminen = määrätietoista yhdessä kulkemista kohti sovittuja päämääriä ja tavoitteita. Se on ihmisten organisointia ja sosiaalista vuorovaikutusta siten, että jokainen voi antaa parastaan yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Digitalisaatio ei horjuta johtamisen perusperiaatteita, vaan antaa sille omat erityispiirteensä.

Aiheet: muutosjohtaminen digitalisaatio johtaminen
2 minuuttia

Mistä lisää aikaa johtajalle?

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 20. toukokuuta 2015 klo 11.13.38

Meillä kaikilla on päivässä samat 24 tuntia, joista tavallisesti vietämme töissä suurin piirtein 8 tuntia. Onko kellään muulla tunnetta, että läheskään aina nuo 8 tuntia eivät millään riitä? On paljon tehtäviä, jotka on pakko tehdä ja niiden lisäksi iso liuta asioita, jotka olisi kiva saada tehtyä. Ajanhallinta on minulle ehkä ikuisesti sellainen kehityskohde, joka ei ainakaan itsestään korjaannu. Olen yrittänyt sitä perinteisten to do –listojen avulla, aikatauluttanut sähköpostien lukemista ja niihin vastaamista sekä kokeillut 10 minuutin taktiikkaa.

Aiheet: IT-johtaja johtaminen ajanhallinta Blogi
1 minuuttia

Mitä ominaisuuksia loistava IT-johtaja tarvitsee

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 15. toukokuuta 2015 klo 21.03.44

Aiemmassa blogissamme kirjoitimme TOP5-haasteista, jotka tyypillisesti kuormittavat IT-osastoa. Blogikirjoituksen voit lukea täältä. Suurimmat haasteet kulminoituivat projektien hallintaan. Nyt käyn läpi ominaisuuksia, joiden avulla menestyvä IT-johtaja selviää aiemmin mainituista haasteista entistä paremmin.

Aiheet: tietoturva IT-johtaja johtaminen CIO Blogi