1 minuuttia

GDPR tulee – Oletko dokumentoinut henkilötietojen käsittelyn?

Kirjoittaja Erkki-Jussi Welling pvm 4. huhtikuuta 2018 klo 16.17.34

Toukokuussa päättyvä EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) siirtymäaika tarkoittaa, että yrityksissä on viimeistään nyt ryhdyttävä konkreettisiin toimenpiteisiin. Suomessa valmistellaan parasta aikaa uutta tietosuojalakia, joka täydentää ja täsmentää EU:n tietosuoja-asetusta.

Aiheet: tiedonhallinta tietosuoja-asetus gdpr metatieto eroon papereista ohjaa tekemistä
1 minuuttia

Kuinka ratkoa kolme yleistä ajankäytön ongelmaa

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 4. tammikuuta 2018 klo 9.45.41

Täydellistä tehokkuutta ja ihanteellista ajankäyttöä on hyvin vaikea saavuttaa. Listasimme kolme työpäivien aikasyöppöä ja teknologian ratkaisut, joiden avulla pääset ajankäytössäsi takaisin oikeille raiteille.

Aiheet: asiakirjahallinta tietosuoja-asetus gdpr
1 minuuttia

Johda aktiviteetteja, älä tuloksia ja tavoitteita

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 6. syyskuuta 2017 klo 15.06.55

Johtamisen perusperiaatteet ovat samoja jo vuosien takaa. ”Hajota ja hallitse” ei ehkä sellaisenaan toimi nykypäivän yrityksessä samalla tavalla kuin Roomassa, mutta ainakin Peter F. Druckerin ajatukset 60-luvulta kolahtavat edelleen. Mielestäni ne ovat nyt 2010-luvulla jopa tärkeämpiä kuin Druckerin kirjoitushetkellä. Kellotaajuus käy hurjalla nopeudella.

Aiheet: asiakirjahallinta johtaminen tietosuoja-asetus
1 minuuttia

Compliance - valtava kilpailuvaltti vai rasite?

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 7. elokuuta 2017 klo 15.06.00

"Vaatimuksenmukaisuus” vastannee parhaiten yrityksissä viljeltyä compliance-termiä. Tarkasti kääntäen tämä muodikkaaksi noussut sana tarkoittaa toimimista lakien, säädösten, asetusten ja organisaation sisäisten ohjeiden mukaan.

Aiheet: asiakirjahallinta prosessien digitalisointi tiedonhallinta tietosuoja-asetus gdpr compliance kameleon
1 minuuttia

Tietosuoja toteutuu itsestään, kun toimitapa on kunnossa

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen pvm 29. kesäkuuta 2017 klo 9.53.24

Uusi tietosuoja-asetus eli GDPR tulee väistämättä vaikuttamaan yritysten arkeen ja prosesseihin, sillä se edellyttää muutoksia tietoturvaan ja tietosuojaan. Jokaisessa organisaatiossa on huolehdittava, että lainsäädäntöä noudatetaan.

Aiheet: asiakirjahallinta prosessien digitalisointi tiedonhallinta tietosuoja-asetus gdpr henkilötiedot
2 minuuttia

EU:n tietosuoja-asetus eli GDPR tuo mahdollisuuden parantaa organisaation prosesseja

Kirjoittaja Kaj Seeste pvm 1. kesäkuuta 2017 klo 10.34.06

Kaikkien henkilötietoja käsittelevien organisaatioiden on toimittava EU:n tietosuoja-asetuksen eli GDPR:n vaatimusten mukaisesti 25.5.2018 jälkeen, jolloin siirtymäaika päättyy. Uusi tietosuoja-asetus on tervetullut uudistus, joka tuo aiempaa selkeämmät ja yhdenmukaisemmat raamit henkilötietojen käsittelylle EU:n sisällä.

Aiheet: asiakirjahallinta prosessien digitalisointi tiedonhallinta tietosuoja-asetus gdpr henkilötiedot
1 minuuttia

EU:n tietosuoja-asetus eli GDPR muuttaa yritysten käytäntöjä

Kirjoittaja Tuuli Krekelä pvm 27. huhtikuuta 2017 klo 10.34.33

Lyhenne GDPR tulee sanoista General Data Protection Regulation ja sillä tarkoitetaan EU:n uutta tietosuoja-asetusta. EU:n tietosuoja-asetuksen tavoitteena on parantaa sekä yhdenmukaistaa EU-kansalaisten yksityisyydensuojaa ja oikeuksia valvoa henkilötietojensa käsittelyä.

Aiheet: tiedonhallinta tietosuoja-asetus gdpr henkilötiedot