Skip to the main content.

kameleon-symbol

OTA YHTEYTTÄ

Moikka,

Asiakirjat ovat keskeisiä monen organisaation toiminnalle. Niihin kertyy tietoa, niillä jaetaan tietoa. Niitä luodaan, kopioidaan, editoidaan. Niitä tallennetaan, lähetetään, etsitään. Asiakirjoilla luodaan mielikuvia. Iso osa tietotyöläisen työajasta kuluu asiakirjojen kanssa, tunteja päivässä.

Asiakirjoissa näkyy myös tekijänsä kädenjälki. Sekä hyvässä että pahassa. Laadukkaat asiakirjat tuovat organisaatiolle kilpailuetua. Huolimattomasti laaditut tai tallennetut asiakirjat syövät sitä ja altistavat vastuuhenkilöt erilaisille riskeille.

Lue Kameleon -sivuiltamme kuinka säästämme tietotyöläisen asiakirjoihin käyttämää aikaa ja siinä samalla parannamme asiakirjojen laatua. Kameleon on helppo käyttää ja käyttöönottaa. Se on organisaation yhteinen toimitapa.

K10

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella:

1 min read

Positiivisin keinoin kohti muutosta

 

 

Vihreät arvot ja kestävä kehitys merkitsevät yhä enemmän niin yksilöiden kuin yrityksienkin päätöksenteossa. Kuluneella vuosituhannella tuhlaamisen hinta on muodostunut niin kovaksi, ettei siihen enää ole varaa. Valojen sammuttaminen Earth Dayn kunniaksi on muodostumassa perinteeksi monessa yrityksessä ympäri maailmaa. Kyseistä päivää on vietetty jo vuodesta 1970 lähtien. Mitä muuta voisimme tehdä yhden päivän energiansäästötalkoiden lisäksi?

Asiakirjahallinnan ammattilaisen näkökulmasta tulostamisen vähentäminen on yksi merkittävä tapa vaikuttaa asiaan. Meidän mielestämme yritysten tahtotilan pitäisi olla koko ajan tulostamisen vähentäminen – ei vain silloin, kun vihreät arvot nostetaan esille muiden bisneskriittisempien asioiden ohella.

Työntekijöistä saattaa tuntua, että heidän tulostustapansa otetaan mikroskoopin alle, jos tulostamisen vähentämiseen pyritään mikrojohtamisen keinoin. Tällöin johdolla on kaunis aikomus, mutta lopputulos ei ole hyvä. Työntekijöistä eivät välttämättä enää ole motivoituneita.

Tutkimuksen* mukaan kaksi merkittävää motivaatiota poistavaa tekijää ovat:

  • työntekijöiden ylenpalttinen vahtiminen
  • ohjeistuksen ja tuen puute.

Nämä seikat pätevät toki muuhunkin kuin tulostamisen vähentämiseen, joten nyt kannattaa olla tarkkana. Työntekijät, jotka kokevat että heidän tekemisiään seurataan jatkuvasti, ovat vähemmän motivoituneita tekemään vapaaehtoisesti muutoksia käytöksessään. Aika huolestuttavaa tänä aikana, kun muutosjohtaminen on vakiinnuttanut asemansa yritysslangissa.

Lähestytäänpä aihetta tutun ja turvallisen kautta. Eli miten sitten ohjeistan työntekijöitä vähentämään tulostamista, kun käskytys ja kyttäys eivät tuota tulosta? Vastaus: positiivisuuden ja kannustuksen kautta.

Psychology Today julkaisi 5.12.2014 tutkimuksen, jossa samaan asiaan etsittiin vastausta. Mikä saa työntekijän pyrkimään parhaimpaansa ja näkemään vaivaa tavoitteidensa eteen? Vastaajina oli 200 000 työntekijää, eikä raha/palkankorotus ollut edes top5:ssä!

Eniten motivoi:

  1. työtoverit ja heidän kannustus
  2. luontainen into tehdä parhaansa
  3. tunne, että hyvään työhön rohkaistaan ja se huomioidaan
  4. se, että työllä on oikeasti merkitys
  5. ammatillisen kasvun mahdollisuus

Jos haluat motivoituneita tekijöitä, jotka ovat valmiita muuttamaan tapojaan yrityksen kilpailuedun vuoksi, vetoa näihin viiteen seikkaan. Kiritys, lahjonta ja uhkailu eivät enää toimi. Sen sijaan kehu ansaitusti, pidä huolta hyvästä tiimihengestä ja anna ihmisille mahdollisuus kehittyä työssään.

 

Konkreettisia vinkkejä säästöihin:  opas tulostamisen kustannuksien vähentämiseen LATAA TÄSTÄ 

*Lähde: Knowhownonprofit, http://knowhownonprofit.org/how-to/how-to-demotivate-demoralise-and-disempower-your-team

Valjasta asiakirjapohjassa piilevä kilpailuetu Kameleonin avulla

Näin valjastat asiakirjapohjassa piilevän kilpailuedun käyttöösi - kolme vinkkiä

Yrityksen kilpailuetu mitataan vain käytännössä. Tässä blogissa saat tietää, miksi asiakirjapohjat ovat palapelin ratkaiseva palanen rakennettaessa...

Read More
Kameleon auttaa asiantuntijoitasi suoriutumaan päivittäisestä asiakirjapohjien hallinnasta jopa 30 % tehokkaammin.

Näin Kameleon palvelee kaikkia tiimejäsi viestinnästä myyntiin ja hallintoon

Ethän jätä yrityksesi asiakirjoja tai sisältöjä yksilön tai sattuman varaan? Kameleon ohjaa yhdenmukaista toimintatapaa aina yritystasolta,...

Read More
Kameleon tuo mukanaan kestävät toimintamallit asiakirjasisältöjen hallintaan.

Millaiset toimintamallit Kameleon tuo mukanaan?

Kameleon tarjoaa yrityksellesi toimintamallit asiakirjojen hallintaan. Tiedämme, että toimivat ja kestävät tavat rakentuvat arjessa. Siksi myös...

Read More