Prosessien automatisointi

 

Vuosia kestäneen hienovaraisen teknologisen kehityksen jälkeen saatamme hyvinkin muistaa vuoden 2015 sinä vuonna, jolloin automatisoinnin kasvanut kannatus ravisteli yritystoiminnan tavanomaisia toimintamalleja.

 

Jos vuosi 2015 muistetaan vuonna, jolloin tilasimme automaatiota ja puraisimme siitä ensimmäisen palasen, 2016 saattaa olla vuosi, jolloin ahmaisemme teknologian ja nuolemme lautasen puhtaaksi. Kuluvana vuonna automaatioponnistukset kasvavat uuteen mittakaavaan. Ne siirtyvät toiminnan rajamailta sen päälavalle, jolta käsin laadun ja tehokkuuden kasvu tulevat koskettamaan koko liiketoimintaa.

 

Tässä on lista viidestä tavasta, joilla automaatio kasvaa ja kehittyy vuonna 2016:

  1. Integraatio: Järjestelmät ovat vahvasti yhteydessä toisiinsa, mikä mahdollistaa reaaliaikaisen tila- ja työseurannan useiden prosessien välillä.

  2. Joustavuus: Uudet automatisoidut prosessit skaalautuvat nopeasti ja pystyvät näin ottamaan tarvittaessa vastaan ylimääräistä työtä.

  3. Yhteistyö: Työprosessissa tehtävien siirtäminen työntekijöiden ja automatisoitujen bottien välillä muuttuu saumattomaksi.

  4. Hallinta: Automatisoitujen työprosessien keskitetty säätely ja valvonta tulee mahdolliseksi. Se toimii samaan tapaan kuin tilannekeskukset nykyään.

  5. Oppiminen: Kehittyneet analysointityökalut vauhdittavat automatisoitujen prosessien parantelua ja evoluutiota.

Vuonna 2016 yritykset eivät enää lähesty automaatiota pieninä, yksittäisinä saarekkeina toiminnassaan. Sen sijaan ne kehittelevät kattavia strategioita ja työkaluja, joilla parannetaan työskentelytapoja koko organisaatiossa. Mikä yllä olevista innostaa sinua eniten, ja mitä lisäisit listaan? Lisää aiheesta voit lukea oppaastamme.

 

Lataa opas: Näin johdat digitalisaatiota

 

Kaj Seeste

Kirjoittaja Kaj Seeste

Document Housen markkinointijohtaja, jolla on aktiivinen ote myyntityöhön.