1 minuuttia

Olemme mukana luotsaamassa kahta standardia

20. marraskuuta 2020 klo 15.03.31

Document House on vahvasti mukana luotsaamassa kahta SFS:n keskeistä asiakirjallisen tiedon standardia. (Uusi asiakirjojen metatietostandardi  ja asiakirjan asettelu ja tunnistetiedot -standardi.) Alan konkari, Senior Advisor Timo Mettala on meiltä mukana puheenjohtajan roolissa näissä molemmissa työryhmissä.

Asiakirjojen metatietostandardi

Tallennettavien metadatatietojen osalta standardissa määritellään asiakirjalle sekä vakiomuotoiset ydinkentät että valinnaiset lisäkentät, jotka tuovat standardin käyttöön joustavuutta. Ydinkentät on rakennettu digitaalisten aineistojen kuvailua varten kehitetyn Dublin Coren pohjalta. Asiakirjojen metadatastandardi viimeistellään Suomessa talven 2020–21 aikana.

Asiakirjan asettelu ja tunnistetiedot

Nykyinen SFS 2487 standardi on vuodelta 2007, ja se on keskittynyt enemmänkin asiakirjan asetteluun ja tunnistetietoihin, eli asiakirjalla näkyvään tietoon.

Standardin uudistamisessa on keskeisenä saavutettavuuden huomiointi, mutta myös asiakirjojen metatiedot. Tämän uudistuksen etenemisestä kerromme lisää, kun SFS julkaisee seuraavan tiedotteensa.

Molemmista löytyy lisää tietoa Suomen standardisoimisliiton SFS:n sivuilta.

Meidän asiantuntijuudestamme voit lukea lisää vaikka blogeissamme.
Tai tilaa itsellesi kooste blogeistamme uutisikirjeen muodossa.

Tilaa uutiskirje ja tiedät kootusti uusimmista blogeistamme!

Jarkko Ollikainen

Kirjoittaja Jarkko Ollikainen

Document Housen toimitusjohtaja, liiketoiminnan kehittäjä ja yrittäjä. Säännöllisen satunnaisesti bloggaaja.

Featured