Skip to the main content.

kameleon-symbol

OTA YHTEYTTÄ

Moikka,

Asiakirjat ovat keskeisiä monen organisaation toiminnalle. Niihin kertyy tietoa, niillä jaetaan tietoa. Niitä luodaan, kopioidaan, editoidaan. Niitä tallennetaan, lähetetään, etsitään. Asiakirjoilla luodaan mielikuvia. Iso osa tietotyöläisen työajasta kuluu asiakirjojen kanssa, tunteja päivässä.

Asiakirjoissa näkyy myös tekijänsä kädenjälki. Sekä hyvässä että pahassa. Laadukkaat asiakirjat tuovat organisaatiolle kilpailuetua. Huolimattomasti laaditut tai tallennetut asiakirjat syövät sitä ja altistavat vastuuhenkilöt erilaisille riskeille.

Lue Kameleon -sivuiltamme kuinka säästämme tietotyöläisen asiakirjoihin käyttämää aikaa ja siinä samalla parannamme asiakirjojen laatua. Kameleon on helppo käyttää ja käyttöönottaa. Se on organisaation yhteinen toimitapa.

K10

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella:

Olemme mukana luotsaamassa kahta standardia

Document House on vahvasti mukana luotsaamassa kahta SFS:n keskeistä asiakirjallisen tiedon standardia. (Uusi asiakirjojen metatietostandardi  ja asiakirjan asettelu ja tunnistetiedot -standardi.) Alan konkari, Senior Advisor Timo Mettala on meiltä mukana puheenjohtajan roolissa näissä molemmissa työryhmissä.

Asiakirjojen metatietostandardi

Tallennettavien metadatatietojen osalta standardissa määritellään asiakirjalle sekä vakiomuotoiset ydinkentät että valinnaiset lisäkentät, jotka tuovat standardin käyttöön joustavuutta. Ydinkentät on rakennettu digitaalisten aineistojen kuvailua varten kehitetyn Dublin Coren pohjalta. Asiakirjojen metadatastandardi viimeistellään Suomessa talven 2020–21 aikana.

Asiakirjan asettelu ja tunnistetiedot

Nykyinen SFS 2487 standardi on vuodelta 2007, ja se on keskittynyt enemmänkin asiakirjan asetteluun ja tunnistetietoihin, eli asiakirjalla näkyvään tietoon.

Standardin uudistamisessa on keskeisenä saavutettavuuden huomiointi, mutta myös asiakirjojen metatiedot. Tämän uudistuksen etenemisestä kerromme lisää, kun SFS julkaisee seuraavan tiedotteensa.

Molemmista löytyy lisää tietoa Suomen standardisoimisliiton SFS:n sivuilta.

Meidän asiantuntijuudestamme voit lukea lisää vaikka blogeissamme.
Tai tilaa itsellesi kooste blogeistamme uutisikirjeen muodossa.

Tilaa uutiskirje ja tiedät kootusti uusimmista blogeistamme!

1 min read

Document House Oy:n tilinpäätöstiedote 2022

Tilikauden 2022 aikana Document House toimi kannattavasti ja säilytti toiseksi korkeimman AA luottoluokituksen. Yhtiö teki miljoonainvestoinnin...

Read More
Ilona Ylinampa ja Jesse Nieminen

2 min read

Ilona Ylinampa ja Jesse Nieminen Document Housen hallitukseen

llona Ylinampa ja Jesse Nieminen tuovat Document Housen hallitukseen vahvaa kokemusta IT-alan aallonharjalta. Uusi hallitus auttaa Document Housea...

Read More
Kameleon

1 min read

Document House investoi miljoona euroa Kameleon-tuotteeseensa Business Finlandin tukemana

Document House investoi miljoona euroa Kameleon-tuotteeseensa Business Finlandin tukemana. Rahoitus kiihdyttää yhtiön kärkituotteen tuotekehitystä...

Read More